Ziare.com

Geoana, revocat de la sefia Senatului - Puterea preia interimatul

de Camelia Badea
Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 15:30

   

Geoana, revocat de la sefia Senatului - Puterea preia interimatul
Mircea Geoana a pierdut miercuri si functia de presedinte al Senatului. Exclus marti seara din PSD, el a fost revocat astazi din functie de colegii sai senatori, cu 112 voturi pentru, 2 impotriva si 5 abtineri.

Conform regulamentului, unul dintre vicepresedintii camerei superioare a fost mandatat sa ii preia temporar atributiile, pana la organizarea de noi alegeri. Cum era de asteptat, acesta a fost Petru Filip, senator PDL, in conditiile in care Puterea are majoritate si in Biroul Permanent, nu doar in plen.

Mircea Geoana s-a aratat profund indignat de ceea ce s-a intamplat, acuzandu-i pe "pustanii tafnosi" din PSD de "cretinism politic" pentru faptul ca au "pus pe tava" Puterii a doua functie in stat.

Iata ca Mircea Geoana pierde o a doua batalie politica importanta in mai putin de 24 de ore.

Mircea Geoana a fost dat afara din PSD - povestea unei excluderi anuntate

Vezi motivele "decapitarii" lui Mircea Geoana

Cu toate acestea, el nu se recunoaste invins. Intr-o declaratie de presa tinuta la scurt timp dupa revocarea sa de la sefia Senatului, a anuntat ca a decis sa conteste la Curtea Constitutionala "temeiul" invocat de PSD pentru inlaturarea sa din functie.

Geoana nu abandoneaza: Respect votul din Senat, dar fac contestatie la CCR

Ziare.com v-a prezentat minut cu minut principalele momente ale zilei de la Senat:

- Ioan Oltean, secretar general al PDL, spune ca partidul sau are senatori care pot prelua presedintia Senatului, indicandu-i pe Vasile Blaga si Radu Berceanu.

- In Biroul Permanent s-a stabilit ca pana la sedinta de luni Petru Filip sa ramana inlocuitorul lui Geoana. "Termenul nu este definit in institutia interimatului, dar sper sa luam o decizie cat se poate de repede", a declarat Petru Filip.

- Jurnalistii spun ca Mircea Geoana s-a inchis in biroul sau de la Senat.

- Traian Igas (PDL): "Se discuta din ceea ce stiu eu ca un reprezentant al UDMR sa preia functia. Personal va pot spune ca nu sustin o asemenea varianta. In momentul de fata, pana se ia o decizie in coalitie, vom merge cu Petru Filip".

- Petru Filip (PDL): "Ramane sa discutam. E o perioada de interimat care tine de functionarea Senatului. Probabil ca saptamana viitoare se va decide, weekendul va fi pentru discutii. Ai fi fariseu sa spui ca om politic ca nu ti-ai dori sa fii intr-o functie reprezentativa. Dar decizia o iau altii. Evenimentele s-au succedat atat de rapid, e greu de spus ca avem o solutie deja stabilita".

- Orest Onofrei (PDL): "Suntem intr-o coalitie de guvernare vom discuta. Orice grup isi poate depune candidatura, dar normal este ca sa avem un candidat comun si sa fie din partea PDL".

- Biroul Permanent s-a reunit intr-o noua sedinta pentru a decide cine preia ca interimar functia de presedinte al Senatului, pana la noi alegeri. Favoriti sunt cei doi vicepresedinti ai Puterii, Petru Filip (PDL) si Cristian Diaconescu (UNPR).

- Ilie Sarbu (PSD: "Regulamentul spune clar, dupa revocarea in plen de indata se face alegerea, azi nu mai e posibil pentru ca toti pleaca in teritoriu, deci proxima ocazie va fi luni. Azi ne intalnim in Biroul Permanent ca sa stabilim cine va prelua postul".

- Senatorii au votat: cu 112 pentru, 2 impotriva si 5 abtineri Mircea Geoana a fost inlaturat de la sefia Senatului.

- Senatorii au decis, cu 118 voturi pentru, 1 abtinere si 1 vot impotriva, ca revocarea se va vota prin vot secret electronic.

- Sedinta de plen a inceput la ora 13.23. Mircea Geoana nu participa. Petru Filip a anuntat ca Biroul Permanent a constatat cu majoritate de voturi ca Mircea Geoana nu mai este membru de drept al Biroului Permanent si a adoptat o hotarare care prevede vacantarea postului de presedinte al Senatului. Filip anunta ca votul va fi secret. In hotarare se arata ca se constata "incetarea de drept a statutului de membru al BPN si presedinte al Senatului al senatorului Dan Mircea Geoana".



- Alexandru Peres (PDL), secretar al Senatului: Pentru revocarea din functie a lui Mircea Geoana este nevoie de un cvorum de 69 de senatori.

- Sedinta de plen a Senatului incepe la ora 13.15 si va fi condusa de vicepresedintele Petru Filip (PDL). Dupa ce se va supune la votul in plen revocarea lui Geoana, unul dintre vicepresedintii Senatului va prelua functia, ca interimar, pana cand grupurile parlamentare isi vor desemna candidatii si BPN va stabili data la care se va vota in plen un nou presedinte al Senatului. Revocarea lui Geoana este singurul punct pe ordinea de zi a sedintei care va incepe in scurt timp.

- Geoana: "Este clar ca planul este pe cale sa reuseasca si sa dam a doua functie in stat celor de la PDL. Atata 'maiestrie' nu am vazut demult! Asta e prostie politica!. E un cretinism. Niste pusti tafnosi se joaca cu functiile in stat. Domnul Ponta vrea sa conduca Guvernul? Nu e in stare sa conduca nici o autobaza. Cred ca fac blat cu Puterea. Cine isi permite sa puna pe tava lui Basescu singura functie pe care o detinea Opozitia? Acesti imberbi care conduc partidul nu au ce cauta in PSD. Nu ma intereseaza domnul Iliescu, este un subiect inchis in catafalc".

- Biroul Permanent a decis cu un scor zdrobitor, de 10-1, REVOCAREA lui Mircea Geoana, a anuntat liderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo Andras. Decizia finala va fi luata in sedinta de plen de astazi, care va incepe la ora 13.15 si va fi prezidata de vicepresedintele Petru Filip (PDL).

- Senatorul Gyorgy Frunda a declarat la Realitatea TV ca functia de presedinte al Senatului este singura functie care este aleasa pentru 4 ani, un mandat intreg, confirmand astfel spusele lui Mircea Geoana. In plus, el a afirmat ca nici colegii sai din UDMR si nici cei din PDL nu pot vota in BPN revocarea lui Mircea Geoana cata vreme PSD nu propune asa ceva. "Nu putem semna revocarea pentru ca nu avem acest drept, singurul care are e grupul PSD", a subliniat el.

Pe de alta parte, el a precizat ca daca functia de vacanteaza cel mai bine pentru UDMR ar fi sa aiba propriul candidat la sefia Senatului, exprimandu-si speranta ca PDL l-ar putea sustine.

- Sedinta Biroului Permanent a inceput la ora 12.00. Chestorul Verestoy Attila fiind internat in spital, scorul intre Putere si Opozitie este extrem de strans, de 5-5, dar Mircea Geoana, in calitate de presedinte, are vot dublu.

- Senatorul PDL Vasile Blaga a declarat inainte de inceperea sedintei BPN ca PDL va vota revocarea lui Mircea Geoana imediat ce PSD va solicita acest lucru.

- Crin Antonescu: "Domnul Geoana poate incepe o noua viata intr-un scaun vechi, daca e adoptat politic de PDL. Dar nu se poate sa asistam cu totii la aceasta manifestatie (sic!) jenanta a domnului Geoana. Chiar daca nu e de gluma, mai in tineretea mea am citit niste texte speciale, de religie, despre stalpnici - calugari care au stat zile intregi in varful unui stalp, fara apa si fara sa manance. Nu sunem nici la circ, nici la niste exercitii demne de Guiness Book, pentru a vedea cat poate sta un om intr-o functie".

Antonescu, despre Geoana: Sa sunam la 112, sa-l dam jos de la Senat?

- Mircea Geoana a anuntat ca va contesta la viitorul Congres al PSD decizia de excludere a sa din partid si ca va ataca si in instanta civila aceasta decizie.

Geoana: Voi ataca in instanta excluderea mea din PSD

- Mircea Geoana a facut declaratii de presa pe holul Parlamentului. El a spus inca o data ca cererea PSD nu are temei legal si ca el nu poate fi schimbat din functie decat in cazul unor incalcari grave ale regulamentului, ceea ce nu este cazul.

Mircea Geoana a mai spus nu vrea sa intre intr-un joc de "instabilitate cronica". "Ce s-ar vedea pe pietele economice in cazul in care si functia 1 si functia 2 in stat sunt contestate?", a spus el, referindu-se la demararea suspendarii lui Traian Basescu.

"Inseamna ca oamenii astia nu au mare lucru in cap!", a mai spus el cu referire la "pseudo-juristii" PSD, care, in opinia sa, sunt manati "de o furie oarba".

Geoana: Daca oamenii astia dau jos si nr.1 si nr.2 in stat, inseamna ca nu au mare lucru in cap

- La ora 12.00, Biroul Permanent al Senatului se va reuni intr-o sedinta exceptionala si va decide daca Mircea Geoana ramane sau nu in fruntea Senatului.

Un deputat PC pleaca din USL in semn de protest pentru excluderea lui Geoana

- Mircea Geoana a anuntat ca sedinta BPN are loc la ora 12.00 si a inchis sedinta de plen, anuntand ca lucrarile plenului vor fi reluate saptaman viitoare.



- Liderul de grup al UDMR solicita convocarea BPN miercuri, la ora 11.45 "dupa ceasul atomic din Senat".

- Se face prezenta pentru a se stabili daca exista cvorum.

- Mircea Geoana ii transmite urari de sanatate senatorului Verestoy Attila, implicat intr-un accident in urma cu cateva zile.

- Geoana: Va multumesc, dar nu exista consens cu privire la ora convocarii. Nu doresc sa tergiversez, dar motivul invocat nu sta in picioare si nu are temei constitutional. Suntem intr-o proportie mare prezenti, e o problema delicata, nu exista consens, iar prioritate trebuie sa aiba activitatea legislativa.

- Gyorgy Frunda (UDMR): 5 din membrii BPN cer convocare. Aveti dreptate cand spuneti ca este atributul presedintelui. Dar in sala sunt 100 de senatori si nu voteaza decat 40. Senatul nu lucreaza. Va propun sa convocati BPN la o data pe care o propune oricare dintre grupuri. Pentru prestigiul Senatului si bunul dvs renume, solutia optima este suspendare sedintei si convocarea unui BPN care sa rezolve situatia. E solutia de deblocare.

- Geoana: Avem consens cu privire la convocarea unui BPN, dar nu cu privire la data si la ora. Am discutat cu toti liderii de grup.

Sebastian Lazaroiu: Cei de la Putere ar trebui sa il mentina pe Geoana la sefia Senatului

- Puiu Hasotti: Cerem convocarea Biroului Permanent astazi, nu e nevoie decat de vointa grupurilor parlamentare si o avem. Nu avem nici cvorum. Chestiunea se rezolva in 30 de minute la Biroul permanent, dupa care ne intoarcem si legiferam.

- Opozitia decide sa paraseasca sala, pentru a nu exista cvorum de sedinta.

- Geoana, catre Sarbu: Consultati-va si cu alti juristi, pana atunci avem treaba, dragii mei! Veniti dupa ce va faceti lectiile.

- Geoana: Nu intelegeti ca procedura de inlocuire, trimisa sub semnatura dumneavoastra, nu este de revocare ci de inlocuire, ceea ce nu exista. Art. revocarii presedintelui Senatului au fost declarate neconstitutionale si presedintele nu poate fi revocat. Propunerea dumneavoastra este nula. Votati ordinea de zi.



- Ilie Sarbu: Daca refuzati convocarea BPN, cerem vot in plen pentru revocarea dumneavoastra, conform cererii inregistrate la ora 9.00 la secretariat.

- Geoana citeste din regulamentul Senatului pentru a dovedi ca cererea USL de convocare a Biroului Permanent are lacune si trebuie respectate procedurile.

- Ilie Sarbu, catre Geoana: Nu intelegeti in ce situatie va aflati. Ceea ce faceti e un abuz, s-ar putea sa intrati in contradictie cu alte prevederi legale. Nu puteti sa decideti altfel decat vointa plenului. Mergeti din penibil in penibil. Veniti la Biroul Permanent!

- Mircea Geoana supune la vot ordinea de zi.

- Liderul senatorilor liberali anunta ca nu s-a ajuns la niciun compromis.

- Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca democrat-liberalii vor vota cererea de revocare din functie a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si coalitia va avea candidat propriu la sefia acestei Camere.

- Toni Grebla (PSD): "Este un conflict intre PDL si UDMR, ambele dorind sa isi propuna candidati dupa ce Mircea Geoana va fi inlaturat. Discuta si se consulta cu sefii de partid in vederea gasirii unui compromis, UDMR va juca tare, va renunta la un candidat propriu, cu scopul ca o alta dorinta majora sa fie indeplinita, ma gandesc la regionalizarea in viziunea lor. Vom asista la un joc in forta al UDMR in preajma adoptarii bugetului".

- Conform Realitatea TV, PSD ar fi depus la secretariatul general al Senatului doua documente, unul in care solicita sa se ia act de excluderea lui Mircea Geoana din PSD si al doilea in care se cere inlocuirea acestuia cu Titus Corlatean. PSD refuza sa depuna cerere de revocare a lui Geoana.

- Miron Mitrea (PSD) a declarat la Realitatea TV ca PSD isi doreste ceea ce si-a dorit de la inceput si anume "inlocuirea" lui Mircea Geoana de la sefia Senatului. "El a fost rugat de partid sa renunte de buna voie, nu a vrut. E clar ca nu va pleca din scaunul de presedinte. Mi-e foarte greu sa anticipez ce se va intampla, depinde de ce fac cei de la Putere. Pana nu se hotarasc sa intre in procedura pe care noi am propus-o, nu stim".

- Geoana a revenit in sala de plen dupa doar cateva minute. Discuta degajat cu colegii din PNL, printre care Dan Radu Rusanu sau Crin Antonescu.

- Senatorii isi folosesc intens telefoanele mobile.

- Marius Spanu (PDL): Situatia s-ar debloca daca PSD ar depune cerere de revocare, caz in care s-ar merge la vot in plen si ar pierde presedintia Senatului. Ei doresc sa amane acest deznodamant, invocand prevederi ale statutului.

- La 10.47 Mircea Geoana a iesit din sala pentru a merge in biroul sau.

- Senatorii se folosesc de toate prevederile regulamentului, statutului si deciziilor Curtii Constitutionale pentru a-si atinge scopurile. USL sustine ca prin pierderea sprijinului politic, Geoana a pierdut automat si sefia Senatului, in timp ce Puterea neaga acest lucru.

- In Biroul Permanent situatia este de 7-5 pentru Putere. In plen, pentru a vota inlaturarea de la sefia Senatului a lui Geoana USL are nevoie de 69 de voturi, dar nu are decat 67.

- Senatorul PNL Ioan Ghise spune ca se asteapta ca PDL si UDMR sa ia o decizie cu privire la modul in care vor trata situatia existenta, in conditiile in care PSD nu a depus cerere de revocare a lui Mircea Geoana ci anunta Senatul ca acesta a fost exclus din partid.



- Desi este pauza de consultari, liderii de grup discuta mai mult cu colegii de partid. Puiu Hasotti se consulta cu Crin Antonescu, Ilie Sarbu este in mijlocul colegilor social-democrati, in timp ce PDL si UDMR negociaza, cel mai probabil, strategia pe care o vor aborda in comun. Radu Berceanu citeste ziarul.

- Mircea Geoana a refuzat sa suspende sedinta odata inceputa si a fost de acord cu o pauza de consultari intre liderii de grup.

- Victor Ponta a anuntat ca PSD a inregistrat la Secretariatul Senatului decizia de excludere a lui Mircea Geoana din PSD, ceea ce, in opinia partidului inseamna si pierderea de catre acesta a functiei de presedinte al Senatului.

USL cere suspendarea sedintei de plen si convocarea Biroului Permanent al Senatului pentru desemnarea unui inlocuitor al lui Geoana, in persoana lui Titus Corlatean.

- Sedinta de plen a Senatului a inceput la ora 10.00. Mircea Geoana prezideaza.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17437 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
69 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Geoana...

Du-te bă la Vantu și fă-ți o poză cu scaunul de presedinte al Senatului! Poate asa o sa te mai linistesti!

 

De ce esti rau si-l trimiti la vantu

Pai in situatia in care se afla nu poate sa-i dea lui Geoala decat vanturi,si se poate sufoca saracutul.
Si asa este suprasaturat de vanturile colegilor.Dar cel mai periculos vant este a lui iliescu care in '90 cu p roman ne-a vantuit toata economia la fier vechi.Pai daca tradatorul romanilor iliescu se suceste cu spatele spre Geoala si da drumul la un vant 100% comunist,chemam fanfara militara pentru ultimul drum.

 

O fi acolo si dl Antonescu ? Cu noaptea-n cap (excelenta sintagma) ?

Pacat ca ziare.com nu ne spune nimic despre prezenta senatorilor astazi. Ar fi interesant de stiut, si ... revelator.

 

Da.

Adevarata stire a zilei este ca domnul Crin Antonescu este astazi prezent in Senat. Inca nu stiu daca este ...senator-jucator sau doar spectator pe acolo, dar fizic, este prezent in Senat. Si asta este marele eveniment al zilei. Pentru ca revocari de Presedinti ai Senatului poate se vor mai vedea, insa prezente ale domnului Antonescu in Senat, mai greu.

@darnic00

- cred ca a baut zece doze de red bull !

neculaeda

Pai cu tot tacamul coafura,manichiura,pedichiura,frezat,barbierit,coparseu comandat din lemn de Tec etc,etc mai facem un imprumut dublu fata de necesar la FMI si o punem de paranghelie.

Astazi suntem intoxicati numai cu

stirii despre "pro_stanacu" .....iar cei de la D.N.A.Bacau servesc KOFE la Primaria Piatra Neamt .....

Se aude ceva arestari din surse foarte bune, dar RKINUL si INterlopl Pinalty continua sa praduiasca si suma de 1.150.000 ron de la Bugetul de Rezerva a Romaniei.

Maine la ora 11.30 - va da in folosinta 200 de locuinte sociale in str. Gheorghe Asachi , cartierul Valeni loc. Piatra Neamt . O locuinta (garsoniera)are o valoare de 5 ori mai mare decat pretul pieti .De aceste locuinte sociale beneficiaza doar cei care au dat spaga si au carnet de partid portocaliu (cu masini de lux , doar este partidul dosarelor de lux =P.D.L.

DeFICIT de imagine pt PDL!

Vede toata tzara ca PDL nu joaca cu cartzile pe fatza! Geoana e una din cartitzele lor, una penibila...pe care vad ca o sprijina pana in panzele albe!
Poporul sa vada ce partid conduce Romania prin intrigi si minciuni!

maxi

PD-L nu il sprijina pe Mircea Geoana, asa cum vi se spune voua la Partid. PD-L, vrea doar sa se detaseze de aceasta mazilire stalinista a domnului Geoana, si daca PSD si USL au gasit aceasta detestabila cale de a se debarasa de Geoana, netinand cont nici de legi, nici de principii, nici de morala, PD-L vrea sa dovedeasca ca nu este totuna cu PSD. De aceea PD-L sta deocamdata pe margine, pentru a se putea incheia vendeta din PSD, fara implicare din afara, iar abia apoi isi va spune, si probabil impune, punctul de vedere.

E atat de simplu sa se citeasca Constitutia.

Art. 61/2 din Constitutie spune:

"Fiecare Camera isi alege un birou permanent. Presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor.....Membrii birourilor permanente pot fi revocati inainte de expirarea mandatului."

E cat se poate de clar. Ilie Sarbu s-a referit in cererea de schimbare a lui M.Geoana la acest articol.

"Puterea"?Ce putere cea care a transformat Romania

in tara teorismului international si al tranzitarii droigurilor din Iran.care "putere"cea a caror ministre sunt batjocora intregii lumi si sunt numite nu minsuitre ci blondine, ca oricare alte t.a.r.f.e din stabilimentele controlate de turci,inclusiv de etnicul turc Traian Basescu?"Put-erea PDL-udrea basescu boc poate sa faca orice jocuri le mai trece prin minte ,in curand nici in gaura de sarpe nu se va mai putea ascunde ,nici"puterea" si nici complicii ei,psd-pnl udmr-unpr,sau alti retardati si ratardate ce vizeaza la osul puterii...

Tensiune mare coane

Au fost luati aleatoriu 33,3 senatori care de buna voie si nesiliti de nimeni au acceptat sa li se ia tensiunea si spre stupoarea doctorilor toti aveau valori ;mortale; 23-25 cu 23-25.Pai la asemenea valori de tensiune imposibile senatul ar fi comandat cateva zeci de coparsee,ceea ce daca te gandesti bine nu ar fi rau pentru popor.

@mcquin

- pai dupa parerea ta cat costa o inmormantare de senator cu pomenile pe sapte ani incluse ?

Este razboiul securistilor lui T.Basescu impotriva

celor care-l monitorizeaza pentru comPlicitate la teRorism internatioanl;in acest razboiu Traian Basescu este sustinut si de PSD in totalitate.Geoana a fost trimis la americani sa faca pe dabuleanul din curtea GRU ,iar dupa revenire ,s-a inceput agitatia tovaraseasca kgb-ista intre pesediSti,astfel incat prostimea din Romania sa nu vada cum in timp ce este circ in pesede,teroristul Traian Basescu se duce in Qarar sa-si puna la adapost averea facuta prin criminalitate,vanzarea de arme romanesti va devini relatie bilataerala a lui basescu cu cei mai bogati arabi,nu uitati si iliescu ion a vandut arme arabilor dupa dec.1989.Romania este sfartecata ,iar Victor Ponta este storul asternut peste crimele PDL-udrea basescu si boc cu ajutorul prostanacului.Mi-e jale de cat de dezumanizati sunt considerati romanii.

Catalin Voicu: presedintele Senatului Romaniei!!!!

Om hotarit, general in retragere, fost aghiotant la nicu ceasca, luptator in rivulutie cu certificat!!, retinut la Rahova pt. cercetari dar gasit nevinovat, senator psd-figura politica marcanta, reintors in Senatul Romaniei in deplinatatea tuturor drepturilor! Cinste lui! Viitor Ministru de Interne cu pregatire de specialitate cunoscator al sistemului penitenciar romanesc!

Nu s-a trezit inca...

Tonta crez ca-i zgaraie usor cu degetelele usa sa se trezeasca. El nu a putut dormi toata noaptea :P.
Saracutziii maii serios acuuum. Nu cred ca le e usor :P copilazsi nostri draCi.....

 

Aici este, ce-i drept, cu ochii cam umflati, ca dupa somn...

Astazi vor munci mai mult, pun tara la cale!

Știm și cunoaștem că....

...Geoană e lipit ca moocii de chiuvetă.

Trăiască corupția și jaful național comis de Smiorcăilăhăhăilă și gașca lui de declasați la care se adaugă și Geoană!..E bine.

Ambidextru

Geoana este totusi omul vostru. Pe listele PSD a intrat in Senat, din partea PSD a fost confirmat Presedinte al Senatului, in numele PSD a candidat la Presedintia Romaniei. Faptul ca ati gresit, este pana la urma omeneste. Insa faptul ca acum, cand ati vazut ca ati facut o alegere gresita incercati sa aruncati pisica m0arta in curtea celorlalti, nu mai este de inteles, nu mai este omeneste. Insusiti-va eroarea, tovarasi! Faceti-va autocritica, faceti-va harakiri, faceti ce doriti. Dar recunoasteti-va faptele, nu le aruncati in carca celorlalti.

Limbajul PRM in voga la PSD ; stiam de PNL ,

dar acum e USL .... tot la fel ca PRM .

antenescu a venit la servici !
Bictorie !
A si cuvantat !
EL ! El maximo !
Zice ca a facut ironii de-alea de-ale lui , care plac la Iliescu .

Geoana nu are decat sa stea cat vrea ; problema la Senat sunt legile , nu Geoana .

Deocamdata .

Ati vazut mai romanilor ce ati ales ? Circari ! si somnambuli .....

Misto

Marire si decadere,astia ne da de lovit tastaturiliii cu foc.Tine-i drace tot asa si altii la rand.Subiecte cat cuprinde,misto democratie ;cainii; latra si politicul merge mai departe.

@macquin

- nimeni nu e obligat sa tasteze !

Ponta si Ilie Sarbu, socrul sau, au pirdut. .....

... Ponta voia doar schimkb de personal,Geoana-Corlatean. Daei dl senator Peru Filip le-a atras atentica ca nu se poate, PSD nu a schimbat miza. Iata-l -p0e Peru Filip interimar la Senat, cu sanse la definitivare pe post.

Aici nu inteleg pozitia PSD. Nu cumva sunt alte optiuni ale PSD ?

L-au mazilit pe Geoana !

Sarmanul .
Traieste un cosmar .
Ce-or zice copii , ce-o zice soacra , ce-r zice ... prietenii ? (care , ca nu mai raspunde niciunul la telefon !) .
Ba cica si soferul le zicea alora la garaj ca se saturase sa-l duca pe Geoana de colo-colo ... de parca nu asta era treaba lui .
Femeia de servici care facea curat in birau si care ducea tot ce gasea prin cosul de gunoi la o echipa speciala numita de Ponta , a tinut si ea sa-i intoarca spatele si sa-i ceara sa-si care lucrurile mai repede de acolo ca "acusi vine seful ala nou' si ea nu are chef sa se infurie din prima zi pe ea !" .
Unii de la PSD s-au tinut in spatele lui pe holuri si , cu niste stilouri Flaro in mana i-au stropit costumul cu cerneala ;
la bufet , i-a pus sare in cafea si boia in supa , praf de scarpinat pe scaun ....
Ce mai , niste ....

Sarmanul Geoana !

To be and not to be !
That is PSD !

BASE!!!

ajunge cu concesiile la bozgori.

mai bine sa vina bombonel si ilici decat sa vindem tara la unguri.

au fost destule compromisuri.

te implor base!!!!!!!!!

 

mai bine la unguri, decit magraonul tartasesc si ilici-kgb!!!

Chiar am plecat din tara, toti romanii capabili si valorosi? Singura alternativa sunt cei doi excroci notorii?

Geonel ...somer de lux???...

PDL poate ii ofera un post de gigolo pt babornitele Udrea, Boagiu, Roberta, Rizdi, etc...sau poate chiar pt babornitele usl: norica, ilici, nastase, daciana, etc..

CINE garanteaza ca ce va pune USL va fi mai bun ???

Cind l-au ales presedintele senatului pe geoana, de bun l-au ales!!!
PSD-ul nu mai prezinta nicio incredere atunci cind isi numeste oamenii!!

Dar cata incredere avem in

Cel Mai Mare Puscariabil din Ro - pres traian ba-secu (Flota, Parcul Bordei, Dosarul Alro in care au luat mita 4 milioane de euro, l-au asasinat pe ofiterul SRI Crivat si l-au dat afara din magistratura pe procurorul de caz, + alte peste 1000 de fapte penale) ?

Penibil pana-n ultimul moment, domnul Geoana-prezident!

Cum de nu i-o fi rusine, ditamai omul?! Chiar o vrea sa cheme aia paza, sa-l dea afara?!

 

Un presedinte de senat...

...Nu se destituie asa usor, chiar daca petenti sint Ponta, Nastase sau animalul de Ilici .
Iar "badigarjii" de pe la usi sint inutili.
Mi-a placut cum le-a tras-o azi Geoana, cu "dragii mei azi nu avem timp de lucruri pseudopolitice". Geoana si-a facut temele, spre deosebire de uslasi care au ramas uitindu-se ca boii la poarta noua.

Imaginati-va cam care va fi replica si reactia lui

Basescu la eventuala intentie de suspendare a Presedintelui. Pai daca Geoana ii tine in loc pe cei din PSD in intentia lor de a-l demite, tinand cont ca Geoana este totusi membrul lor de partid, sau corect a fost pana ieri membrul lor de partid si este alesul lor in functia de Presedinte al Senatului, cam ce sanse are USL privitoare la suspendarea Presedintelui Basescu. Absolut nici o sansa. Ii face Basescu pe toti la gramada sau individual, cum doresc cei din USL de vor ramane de rasul curcilor.

@darnic dublu zero

Keep dreaming.
Te trezim noi cand o fi cazul.

ia uite, Geoana se crede avocat

citeaza din decizia CCR numai ce ii convine!si deduce ce vrea, ca e inamovibil! mareee e gradina! s-a ales praful si pulberea de tara asta! nu exista limita, nu exista bun simt, nesimtirea si tupeul se intind peste tot, cum era si firesc! geoana este un demn pdl-ist!

 

Nu ioanaiiiiii

Victor Ponta este cel care citeaza ce ii convine din decizia CCR. Si conform acestui mod de a interpreta legile, Ponta spune ca viitorul Presedinte al Senatului, trebuie sa faca parte obligatoriu din PSD, ca asa a decis Ponta, probabil. Abnsolut incorect. Functia de Presedinte al Senatului este o functie eligibila totusi, ceea ce inseamna ca ea este ocupata de candidatul care obtine cel mai mare numar de voturi. Iar daca ea se ocupa prin supunerea candidatilor la vot, este limpede ca pot sa existe, si chiar trebuie sa existe mai multi candidati, deci nu ne putem limita la un singur candidat, de la un singur partid, asa cum sugereaza Victor Ponta. Da, daca candidatul PSD, indiferent care ar fi acela, obtine cel mai mare numar de voturi, el va fi noul Presedinte al Senatului. Dar eu nu as paria pe asta.

domnule, vedeti ca am postat-o eu mai jos

si o mai postasem o data! iata cum se alege presedintele senatului: Art.23.- (1) După constituirea legală a Senatului se aleg presedintele Senatului si ceilalti membri ai Biroului permanent al acestuia.*(Modificat prin Hotărarea Senatului NR.22/2011).
Art.24.- (1) Presedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt inscrise, in ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele si prenumele tuturor candidatilor propusi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.
Art.29.-Calitatea de presedinte al Senatului, de vicepresedinte, secretar sau chestor incetează, inainte de expirarea mandatului, ca urmare a pierderii calitătii de senator, potrivit art.70 alin.(2) din Constitutia Romaniei, republicată, a demisiei din functie sau a revocării in conditiile prezentului regulament.
Si aici, dupa asta, vine decizia CCR,citata, care schimba regulamentul! nu e asa greu!
dar pana acolo, dl geoana nu intelege ca poate fi dat jos, ceea ce e trist, e atat de trist si de penibil!

Fabula, Mitocania boului

Numai si numai geoana putea interpreta acest rol!

mai frate, omul asta in numele cui mai vorbeste?

sa il dea afara cu politia si gata! doamne fereste!

 

Este un presedinte (independent, acum) de senat

Si nu poate fi dat jos ca vrea animalul de Ilici...
Trebuie supusa la vot propunerea, se voteaza, se propun altii si iese cel ce va avea mai multe voturi. Rocada nu merge, cel care afirma prostia asta e habarnist.

Decizia CCR

Comentariu: decizia CCR 07.11.2011 17:03
Votul acordat presedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decat in cazul in care grupul care l-a propus cere revocarea politică a acestuia sau, in cazul unei revocări ca sanctiune, cand acest grup sau o altă componentă a Camerei solicită inlocuirea din functie a presedintelui pentru săvarsirea unor fapte care atrag răspunderea sa juridică. Această inlocuire se poate face numai cu o persoană din acelasi grup parlamentar, care nu-si poate pierde dreptul la functia de presedinte, dobandit in virtutea rezultatelor obtinute in alegeri, respectandu-se principiul configuratiei politice. In acelasi sens, Curtea Constitutională retine că revocarea din functie inainte de expirarea mandatului produce intotdeauna efecte numai asupra mandatului celui revocat, iar nu si asupra dreptului grupului parlamentar care a propus numirea lui, de a fi reprezentat in Biroul permanent si, in consecintă, de a propune alegerea unui alt senator in locul devenit vacant. Neobservarea principiului mentionat si instituirea posibilitătii alegerii unui nou presedinte dintr-un alt grup parlamentar ar avea drept consecintă ca sanctiunea aplicată presedintelui Senatului, revocat din functie, să se extindă asupra grupului parlamentar care a propus alegerea lui. Or, Constitutia Romaniei nu permite aplicarea unei asemenea sanctiuni cu caracter colectiv.
deci domnule, pot sa il revoce, pot propune pe altcineva si urmeaza sa fie supusa la vot propunerea!

Corect spuneti ! Dar adversarul greseala asteapta.

Si a iesit cum a vrut adversarul PSD-ul;ui.
Acun sunt in fata senatorilor , problema nominalizarilor de partid pentru alegerea presedintelui senatului.
Dar se observa deja ca PD-L va obtine funtia aceasta.

@ioanaiiiiii

- si porma sa se duca cu politia si la cotroceni , si asta e , se indeplineste pohta ce-a pohtit felix si ilici!
- cat despre punctari , nu prea te place lumea , sapte i sunt peste limita suportabilitatii ! lol.

hi hi hi!

lumea nu prea are discernamant, asta subliniam, inteleg sa nu ma placa pe mine, dar nu pricep de ce dau note mici legilor! alea nu se discuta!
in rest, stati linistit, politia e cu voi! presupun ca tot dintr-o tara insorita, de undeva, postati si dumneavoastra?cum e cand salariul iti ajunge sa platesti si mancarea si intretinerea si scoala pentru copii?

Vand puncte neamule/nu va inghesuiti,la coada...

Despre ce vorbiti acilea sa,punctari,ce e alea.Cine se ia dupa puncte,pai ce ne facem viata pe puncte?Cui ii pasa de asa ceva,avem treburi mult mai importente la ordinea zilei.

@Ionai**n ... sa platesti si mancarea si scoala

pentru copii?
Daca realizezi ca nu'tzi potzi hrani copiii si nu le potzi d o educatzie de calitate, ai mai multe solutzii:
1. nu faci copii
2. daca tot i'ai facut, muncesti mai mult, mai bine, faci bani
3. dai copiii de suflet la cei care pot sa'i creasca si sa le ofere o educatzie buna;
4. du'te'ntr'o Tzara Comunista, .. Cuba, North Koreea. Comunistii nu'tzi vor lasa copii sa moar' de foame, da' .. nu vor mai fi ai tai. Nu'tzi recomand China pentru acolo'i jungla.
Vezi? Sint multe solutzii. Cine vrei sa aleaga pentru tine? Ponta? Basescu? Tu nu potzi sta pe picioarele tale?

Domnule marco62

Va raspund aici pentru postatrea pe care mi-ai adresat-o la ora 13;37, cu scuzele de rigoare pentru colega ioanaiiiiii. Asadar imi scrieti dumneavoastra: "Keep dreaming. Te trezim noi cand o fi cazul". Va multumesc pentru grija ce mi-o purtati, dar ati gresit tinta. Eu ma trezesc singur, nu am nevoie de binevoitori care sa se ocupe de teaming-ul meu, daca tot doriti sa ne englazim. In schimb il aveti pe unul in USL, care ar avea nevoie de competentele dumneavoastra servicii. Se numeste Crin Laurentiu-nu-mai-stiu-cum Antonescu. Este oficial senator, practic chiulangiu. Incercati acolo, chiar veti da lovitura.

Geoana , penibil pana la capat.

.

 

basescu , geoana si Institutul Aspen . ro

potrivit site-ului său oficial isi propune "să dezvolte lidearship-ul iluminat", o formulă ce aminteste de idealurile masonice.

Scopul acestei organizatii este să-i aibă ca membri pe cei mai influenti oameni aflati in pozitii-cheie in administratiile guvernamentale.

In felul acesta se asigură că interesele economice si financiare la nivel global le sunt aservite.

La lucrările conferintei americane din 1997 a fost invitat si Mircea Geoană, pe atunci ambasadorul Romaniei la Washington.

Filiala romană a Institutului Aspen a fost creată in Romania la finele anului 2005 din initiativa lui Mircea Geoană.
Că acesta isi trage "seva" de peste Ocean o demonstrează si faptul că ori de cate ori pleacă in SUA el afirmă fată de colegii de partid că "se duce să ia lumină", iar limbajul discursului său trimitand la cel indeobste calificat ca apartinand "iluminatilor, caracterizat prin dualism" (1).

Legăturile membrilor acestui clan masonic, ca si sprijinul reciproc pe care si-l acordă in anumite momente sunt evidentiate chiar de informatia care s-a vehiculat chiar in interiorul organizatiei, potrivit căreia in urmă cu cativa ani Mircea Geoană a primit spagă de la Bogdan Enoiu suma de 1 milion de dolari pentru a-l sprijini pe acesta in penetrarea in Romania a intereslor firmei de publicitate pe care o administra, BV McCann Erikson".

Semnificativ pentru importanta pe care o acordă această organizatie Romaniei este si faptul că prima reuniune internatională a Board-ului Institutului Aspen a avut loc la Bucuresti, la inceputul lunii septembrie 2009, la Bucuresti.
O parte din evenimentele nu prea indepărtate de pe scena politică romanească demonstrează planul acestei organizatii masonice pentru acapararea puterii in Romania.

Coalitia de guvernare PSD si PD-L a fost impusă tocmai de această structură de fortă suprastatală.
Chiar declaratiile liderilor PSD Mircea Geoană si Ilie Sirbu au precizat că negocierile pentru această formă de guvernare s-au purtat in urmă cu doi ani.
Alegerea lui Mircea Geoană ca presedinte al Senatului, apoi modificarea Legii CSAT pentru includerea acestuia in acest organism nu au fost intamplătoare.
Au pregătit terenul pentru candidatura lui pentru functia supremă in stat.
Compozitia filialei din Romania demonstrează legăturile politice care s-au format după alegerile parlamentare din 30.11.2008 si intentiile de viitor.
Totul coordonat din exterior.

Sub presedintia lui Mircea Geoană se intrunesc, de obicei, o dată pe lună, numai in spatele usilor inchise.
Ceea ce inseamnă secretizarea totală a activitătii lor.
Regretatul Antonie Iorgovan spunea:
"Francmasoneria este in afara Constitutiei, in afara spiritului democratic si in afara valorilor care inaltă fiinta umană."

 

Ce postezi ie public knowledge!

Posteaza si tu .. in ce relatzie se gaseste Marea Loja Romana fatza de Aspen institute? Subordonare? amicala? Da' cu Lojile din Marea Britanie? Marele Orient francez de care aparztin nastase, severin, roman, .. in ce relatzie se afla cu Aspen? Zii si tu .. vorbe de cafenea, nu .. ziare.com!

domnu"

cred ca nici dumneavoastra nu postati din patria muma, ca bag seama ca nu stiti care sunt salariile pe aici, oricat ai munci ! ca de, nu putem fi toti, nici directori de banci nici ordonatori principali de credite, sa facem fifty- fifty!
da' apreciez in comentariul dumneavoastra ca subliniati ca intr-o tara comunista copiii n-ar muri de foame, n-ar fi lasati sa moara de foame!
in rest, sfaturile alea sa le urmati dumneavoastra!

Ptr Ioanaiiiiii

Buna dimineata.Mare activitate mare.La Senat este exact ca aici.Cand stau de vorba doi senatori,ei nu se uita unul la celalalt.Ochii lor umbla prin sala ca sa urmareasca tot ce fac ceilalti,mimica fetii si gesticulatia altora.

alooo

vedeti ca aia era Decizia CCR, nu comentariul meu, are valoare de lege, nu inteleg de ce dati note mici, nu am nici un merit! acum puteti sa bagati notele mici, va rog!abia acum aveti competenta de a cenzura, acolo trebuia numai sa luati act si sa va supuneti! cam ce trebuie sa faca si Senatul azi!

 

Si ce daca?

Ce, lumea nu are dreptul sa aiba o parere proasta despre deciziile CCR?
Libertatea de expresie va spune ceva?

ioanaiiiiii

Probabil ca notele mici erau pentru Decizia CCR care nu lamureste problema, nu pentru comentariul tau. Pentru ca, daca facem apel si la logica, deci nu ne limitam la opinia CCR, a domnului Ponta sau a celorlalti care cred ca Mircea Geoana poate fi inlocuit in functia de la Senat doar de un alt senator al PSD, vedem ca acest lucru nu poate fi realizat practic. Pentru ca orice senator pentru a fi confirmat Presedintele Senatului are nevoie de votul majoritatii senatorilor. Dar in acest moment, in Senatul Romaniei, PSD si chiar USL nu au majoritate, deci nu pot impune prin vot un Presedinte al Senatului. Sper ca nu interpreteaza nimeni ca Decizia CCR ii obliga si pe senatorii arcului majoritar sa voteze candidatul PSD. Iar fara voturi din zona Puterii, USL nu isi poate instala favoritul la sefia Senatului, indiferent de ce crede Victor Ponta sau CCR.

nu, pot vota impotriva,

dar dintr-o interpretare logica, rezulta ca si urmatorul candidat este propus tot de PSD! zice ca nu este admisibil ca formatiunea politica detinatoare a functiei sa o piarda din cauza unui individ! nu suntem dupa alegeri, atunci se formeaza Senatul, acum s-ar inlocui doar presedintele. ar fi logic, dar sa nu ne facem iluzii! gata l-au dat jos oficial! bietul Geoana, bietul de el, mi-e o mila !s-a mai facut si de ras! o sa ii ia ceva sa isi revina dup asta!

@satemut

- subtire ! asta i-a zis geona lu' corlatean !

 

@macquin

- pai tu zici ca ca decesu' senatorilor ar fi benefic pentru popor !

ps - vezi ca mi-ai gresit nick-ul !

 

@marco62

- darnic se trezeste singur ! tu ocupa-te de crin macar o saptamana si sa ne spui si noua rezultatele !

 

Mircea Geoana

Care au fost cei 2 curajosi care au votat impotriva puterii
staliniste(formata din cei la putere si opozitia USL)?
Cred ca sunt intelesi cei de la putere si USL sa propuna un candidat PSD ca Presedinte al Senatului.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor