Geoana ii cere lui Basescu sa scoata presa de la "vulnerabilitatile" statului - Vezi raspunsul

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 20:20
2616 citiri
Geoana ii cere lui Basescu sa scoata presa de la "vulnerabilitatile" statului - Vezi raspunsul

Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, i-a trimis, miercuri, o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu prin care ii solicita sa retraga din Parlament Strategia Nationala de Aparare si sa o modifice, in sensul eliminarii mentiunii despre mass-media din cadrul capitolului Vulnerabilitati. Replica Presedintiei a venit prompt: "Scrisoarea domnului Geoana este lipsita de decenta".

"Doresc sa va atrag atentia in mod deosebit asupra paragrafului in care semnatarii sustin ca mentionarea presei in cadrul capitolului Vulnerabilitati "reprezinta nu doar un act nedemocratic ci si o incalcare a art.11 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, a art.10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, precum si a art. 6 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene", se arata in scrisoarea trimisa de Mircea Geoana, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Mircea Geoana mai sustine ca este datoria liderilor politici sa intreprinda toate actiunile necesare pentru a impiedica pierderea credibilitatii Romaniei in fata partenerilor sai europeni.

"Chiar daca majoritatea din arcul guvernamental ar reusi sa se impuna in Parlament si ar adopta Strategia Nationala de Aparare, este cat se poate de clar ca acest document nu este acceptat, in forma sa initiala, de catre o buna parte din societatea romaneasca si de catre comunitatea internationala. Cred ca este nevoie de un acord cat mai larg in ceea ce priveste continutul acestei Strategii de o importanta cruciala pentru buna functionare a statului roman", mai afirma Mircea Geoana.

Presedintele Senatului argumenteaza ca decizia sefului statului de a retrage din Parlament Strategia Nationala de Aparare ar reprezenta un semnal deosebit de important pentru partenerii europeni ai Romaniei si ar fi un prim pas pentru consolidarea increderii de care se bucura tara noastra, in timp ce pe plan intern, o asemenea decizie ar fi un bun inceput pentru recladirea dialogului si a consensului national.

La scrisoarea sa, presedintele Senatului a atasat si scrisoarea parlamentarilor europeni semnata de catre Martin Schulz - Liderul Grupului S&D, Guy Verhofstadt - Liderul Grupului ALDE si Daniel Cohn-Bendit - Liderul Greens/EFA.

Replica Presedintiei

"Scrisoarea domnului Geoana s-ar putea explica fie prin tupeu, fie printr-o lipsa de discernamant. Recentele informatii publice aparute arata dependenta domnului Geoana de patronii de presa, el fiind, in mod foarte clar, complice la falsificarea dezbaterii publice", spune purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, pentru HotNews.

Atacul la adresa presedintelui Senatului nu se opreste, insa, aici. "Domnul Geoana a calcat in picioare functia de presedinte al Senatului, precum si independenta mass-media. De aceea, domnul Geoana a avut un rol direct in vulnerabilizarea unor institutii fundamentale ale democratiei - Parlamentul si mass-media. In consecinta, domnul Geoana nu poate pretinde ca apara presa, dupa ce el insusi a calcat in picioare independenta mass-media, beneficiind personal de comentariile unor falsi jurnalisti si analisti inchiriati de la patronii de presa, cu costuri mari pentru Romania", a continuat Valeriu Turcan.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#scrisoare Mircea Geoana Basescu, #presa vulnerabilitate Romania , #senator
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Un raspuns in stilul mahalagesc al presedintelui, care dovedeste inca odata...
C
Cronos
rank 3
sa nu pateasca cum au pati cu mandatul de 5 ani care l-au pregatit lui nastase si a ajuns la Basescu!!!