Geoana: In pragul suspendarii presedintelui, e ilogic ca PSD sa cedeze sefia Senatului

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 08:20
1720 citiri
Geoana: In pragul suspendarii presedintelui, e ilogic ca PSD sa cedeze sefia Senatului
Foto: Arhiva (Antena3)

In pragul suspendarii presedintelui, contravine logicii ca PSD sa cedeze cea de-a doua functie in stat Puterii, apreciaza presedintele Senatului, Mircea Geoana, intr-un comentariu postat pe blogul personal.

"Daca intentia initiala a debarcarii mele de la Senat a fost cu adevarat suspendarea lui Traian Basescu, pentru ca un alt membru PSD sa fie presedinte interimar, atunci contravine logicii ca partidul sa cedeze, tocmai in prag de suspendare, cea de-a doua functie in stat unui reprezentat al Puterii.

In contextul in care USL deja a anuntat faptul ca ia in calcul suspendarea, in momentul in care functia de presedinte al Senatului va fi vacantata, PDL va face orice este necesar pentru a-si impune propriul om la conducerea Senatului, iar acest lucru va face ca demersul de suspendare sa isi reduca din consecinte. Din declaratiile pe care le face presedintele PSD inteleg ca dansul nu are incredere in mine in eventualitatea in care as deveni presedinte interimar.

Dar daca eu faceam asa cum propusese initial BPN si PSD pierdea postul, presedintele PSD ar fi avut mai multa incredere in Radu Berceanu sau Vasile Blaga?", spune Mircea Geoana.

Uniunea Social Liberala va discuta luni despre declansarea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Initiativa USL privind suspendarea presedintelui Traian Basescu a fost luata in urma declaratiilor acestuia cu privire la faptul ca pensiile nu se vor indexa, indiferent de decizia Curtii Constitutionale.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni marti pentru a supune la vot propunerea de excludere din partid a lui Mircea Geoana, o decizie in acest sens fiind luata, la inceputul acestei saptamani, de Biroul Permanent National al PSD.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#geoana suspendare basescu, #Geoana excludere PSD, #Geoana PSD Senat , #senator