Geoana: La Iasi nu a existat nicio forma de manipulare

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 23:10
2582 citiri
Geoana: La Iasi nu a existat nicio forma de manipulare
Foto: 1235.ro

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca evenimentele de la Iasi sunt o secventa care va marca urmatoarele zile si luni, precizand ca "asistam la descompunerea acestui regim".

Fostul lider PSD sustine ca, din punct de vedere al mesajului, este clar ca nu mai exista niciun fel de legatura intre Putere si popor. "Starea de saracie, de deznadejde si lipsa de speranta pe care le-am simtit la Iasi, nu le-am mai vazut demult", a explicat Geoana la Antena3.

"Eu merg la Iasi de un numar bun de ani la Ziua Unirii. Pot sa va spun ca am fost la Iasi si in perioada de campanie preelectorala, cand partidele politice erau acolo in mod exclusiv. Am vazut desfasurare de forte, dar pot sa va spun cu mana pe inima ca astazi nu a existat nicio forma de implicare, manipulare sau de inducere a unui sentiment ostil fata de Traian Basescu din partea vreunui partid politic existent acolo", explica presedintele Senatului.

El spune ca daca exista vreo intentie de alta natura din partea Opozitiei, la Iasi putea sa iasa ceva foarte grav.

"Nu am vazut niciodata o atmosfera mai incarcata de ostilitate la adresa domnului Basescu si a puterii actuale si deznadejde din partea omului de rand", mai spune social-democratul.

El sustine ca primarul Iasului, Gheorghe Nichita, si-a facut datoria impecabil insa, cei de la putere "au stiut si s-au temut. La o astfel de manifestare publica in mod evident exista un risc acut ca nemultumirea sa rabufneasca si acum a fost inca o rabufnire relativ civilizata... Putea sa fie o chestiune chiar mai violenta".

Autoritatile de la Iasi nu au facut altceva decat sa ia masuri de limitare a acestor riscuri, a completat Mircea Geoana.

El ii acuza pe cei de la putere ca "si-au regizat partea de televiziune", pentru ca spune el, pe scarile din piata Unirii au fost adusi pe langa autoritati locale si un numar de tineri, care sa poata sa creeze "un anumit cadru".

"Din punct de vedere al organizarii politice a PD-L astazi a fost o incercare de punere in scena, in care la televizor sa se vada niste fete luminoase si vesele si frumoase si multumite si atunci cand eventual se intra in multime sa existe un anumit grad de control", a mai spus Geoana.

El sustine ca in ultimii 20 de ani nu a mai vazut o "degradare" si "involutie a sistemului democratic romanesc", precizand ca vede pentru prima oara dupa anii '94- '95, o uriasa indiferenta din partea Ocidentului fata de viitorul Romaniei.

"Eu vad o perioada in continuare foarte grea pentru tara in general. In Romania, nu am avut o mai proasta guvernare in sensul propriu. N-am avut in ultimii 20 de ani o degradare si o involutie a sistemului democratic romanesc si el fragil...Saracia... extrem de proasta guvernare, degradarea mediului democratic a statului de drept si o perceptie externa foarte foarte periculoasa, ma fac sa spun ca suntem intr-un moment critic. Si nu o spun cu bucurie", explica el.

In privinta Schengen: jocul este inchis

Pe de alta parte, presedintele PSD, Mircea Geoana a mai declarat ca nu crede ca in martie Romania va adera la spatiul Schengen.

"In martie nu intram in Schengen, jocul este inchis. Aderarea ar putea fi amanata, in cel mai bun caz cu cateva luni de zile sau poate un an. Daca problema este tratata la fel de inabil riscam insa sa intram peste un numar nedeterminat de ani... Eu spun ca un grad de iritare la adresa Romaniei nu am vazut de mai bine de 15 ani de zile", a spus Mircea Geoana.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mircea Geoana presedinte Senat, #Iasi Traian Basescu , #senator
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Papagalul asta de Geoana repeta de-aiurea fara sa aiba in bobul de creier de sub creasta-i, constienta gravitatii celor pe care le debiteaza si le insira pe prispa lui deja plina cu bostani de Dabuleni mari si crapaciosi, plini de samanta de scandal si de