Geoana nu abandoneaza: Respect votul din Senat, dar fac contestatie la CCR

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 14:50
2028 citiri
Geoana nu abandoneaza: Respect votul din Senat, dar fac contestatie la CCR

Mircea Geoana a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala "temeiul" care a stat la baza revocarii sale de la sefia Senatului, decisa prin vot, miercuri, cu 112 voturi pentru, 2 impotriva si 5 abtineri.

Mircea Geoana a sustinut o declaratie de presa dupa ce plenul Senatului a votat revocarea sa din functie.

Geoana, revocat de la sefia Senatului - Puterea preia interimatul

El a anuntat ca a luat nota de acest vot politic, pe care il respecta, dar nu poate sa nu remarce faptul ca motivele invocate de PSD sunt in afara Constitutiei, a regulamentului si a legilor in vigoare.

"Deciziile sunt politice, dar fundamentul solicitarii ramane in continuare neconstitutional si neregulamentar", a subliniat el, precizand inca o data, la fel ca si dimineata, ca revocarea si retragerea sprijinului politic se aplica exclusiv membrilor BPN, nu si presedintelui Senatului, care are un statut distinct, fiind ales pe patru ani.

Mircea Geoana a mai afirmat ca presedintele Senatului nu poate fi revocat decat pentru fapte grave de incalcare a Constitutiei sau a legilor in vigoare, lucru care nu i se poate imputa si nici nu i-a fost imputat de PSD.

El a adaugat ca toate motivele invocate de social-democrati pentru inlaturarea sa sunt neconstitutionale, precizand totodata ca intelege motivatiile votului in plen si respecta decizia plenului, dar asta nu inseamna ca va lasa lucrurile asa.

"Temeiul este neconstitutional, de aceea am luat decizia de a contesta decizia la Curtea Constitutionala, nu pentru a ma lega de scaun, ci pentru a arata ca nu moftul politic al unui partid poate sa produca instabilitate. Aceasta contestare sunt convins ca va primi un raspuns favorabil din partea Curtii", a declarat el.

Geoana a tinut sa precizeze ca Petru Filip, senatorul PDL care i-a preluat temporar atributiile, este "un excelent coleg", dar decizia definitiva privind revocarea sa va putea fi luata numai dupa ce se va pronunta Curtea.

"Intre timp, Senatul functioneaza, eu sunt un simplu senator, dar daca CCR va invalida decizia, evident subiectul presedintiei Senatului se inchide", a subliniat el.

Geoana: Daca oamenii astia dau jos si nr.1 si nr.2 in stat, inseamna ca nu au mare lucru in cap

In asteptarea deciziei Curtii Constitionale, Mircea Geoana si-a exprimat speranta ca procesul de revocare a sa din functie va fi blocat.

Totodata, el s-a lansat din nou in atacuri dure la adresa colegilor sai care au cedat puterea la Senat adversarilor politici. "Numai niste naivi puteau sa creada ca o pleasca ca asta scapa Coalitiei", a comentat el acid.

Citeste si:
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Într-o discuție cu Florin Cîțu despre componența guvernului, premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării, susțin surse politice pentru...
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Deputatul PSD Mihai Fifor a anunțat vineri, 22 octombrie, că, în acest moment, nu există o decizie la nivelul partidului privind susținerea Guvernului Ciucă. Acesta a anunțat că social...
Sursa: Ziare.com