Geoana: Nu exista niciun fel de interes american pe Rosia Montana

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 08:14
1817 citiri
Geoana: Nu exista niciun fel de interes american pe Rosia Montana
Foto: Antena 3

Senatorul PSD Mircea Geoana a sustinut, duminica seara, faptul ca Statele Unite ale Americii nu au niciun interes la Rosia Montana, avand in vedere ca este o operatiune canadiana.

"Rosia Montana nu are nimic de-a face cu Statele Unite ca si interes al statului american. Este o operatiune canadiana in care sunt si niste investitori americani pe burse. Nu exista niciun fel de interes pe Rosia Montana", a declarat senatorul la Antena 3.

Acesta a sustinut, totusi, ca in continuare Romania este cea mai pro-americana tara din Europa.

"Cred ca trebuie sa fim putin mai relaxati si rationali, pentru ca e inevitabil ca prima dragoste pentru NATO, americani, UE, Franta, Germania sa se mai racoreasca putin. Pe masura ce avansam si vedem ca nu sunt caini cu covrigi in coada peste tot, lumea devine un pic mai rezervata.

Este firesc sa fie asa, nu facem exceptie. Romania este in acest moment cea mai pro-americana tara din Europa, desi simpatia fata de America a scazut cu 10% fata de ultimii ani", a adaugat Geoana.

Chevron nu da inapoi: Am suspendat activitatile la Pungesti, dar ne vom intoarce

Acesta a discutat si despre Chevron, precizand ca statul american este "aproape indiferent" fata de ceea ce face compania in Romania.

"Chevron nu este egal statul american, Gazprom este egal statul rus. Pentru ca modelul economic american este diferit fata de cel rusesc. Cel rusesc este monopolist de stat si atunci isi pune toate resursele statului si foloseste parghia energetica ca o parghie strategica.

Statul american este aproape indiferent fata de Chevron in Romania. Chevron a plecat din Polonia, din Lituania poate pleaca si de la noi. Intrebarea nu este ce vrea America cu Chevron, intrebarea este ce vor romanii cu resursele acestei tari?", a continuat Mircea Geoana.

Chevron a suspendat activitatea de explorare a gazelor de sist din Pungesti, judetul Vaslui, in urma protestelor, insa managerul companiei, Thomas Holst, a precizat ca decizia a fost luata pentru ca zona nu era inca sigura si ca muncitorii se vor intoarce.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie. „Acum se va vorbi de calendarul electoral. Am făcut ce e...
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
#Geona americani Rosia Montana, #interes american Rosia Montana, #Geoana Chevron gaze sist , #senator
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Convingera unuia care are pretenti sa devina Presedinte
Poza NEUTRONU
NEUTRONU
rank 5
dar pentru pepenii de dabuleni...