Geoana: Nu fac niciun alt partid. Casa mea este PSD

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 20:47
2495 citiri
Geoana: Nu fac niciun alt partid. Casa mea este PSD
Foto: Gazetarul

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, spune ca nu intentioneaza sa formeze un nou partid politic, catalogand zvonurile in acest sens drept "bazaconii". El recunoaste ca sunt colegi din partid care il suna si-i spun sa faca si "altceva" pentru ca "lucrurile nu merg bine", insa el le raspunde "casa noastra este PSD".

"Nu fac niciun alt partid. Casa mea este PSD. Sunt oameni care imi spun 'hai sa facem si altceva', insa le raspund - Casa mea este PSD. Sunt bazaconii (nr. zvonurile ca si-ar face un partid). Eu am sute de intalniri cu colegi de ai mei, cu prieteni de ai mei, ma vad cu ei, ne vedem in oras, dar niciodata cu un alt scop... Ceea ce se afirma azi, va spun ca cea mai mare greseala pe care o face Opozitia este sa ne deturnam de la esential", a declarat Geoana la Antena 3.

Geoana risca excluderea din PSD: Nastase il acuza ca discuta formarea unui nou partid

Social democratul a criticat felul in care conducerea PSD a gestionat situatia creata in jurul lui Ion Toma si a sustinut ca sanctionarea celui "care si-a batatorit bocancii" este "incorecta si contraproductiva".

"Cand cearta e la PD-L cand tara se scufunda, in conditiile in care putregaiul ajunge la varful actualei puteri, ce gaseste PSD sa faca - sa-l suspende pe Toma si sa vorbeasca din nou de Geoana. Astfel de conversatii fac rau acestui partid si USL-ului. Nu este in regula pe fond sa incepi sa arunci astfel de supozitii asupra unor oameni care si-au batatorit bocancii si zilele muncind si aducand voturi partidului este incorect si este contraproductiv (nr. facand referire la Ion Toma). Haideti sa muncim cu totii. E nevoie de Geoana in acest partid? Eu cred ca da. Cred ca eu si oameni ca mine trebuie sa fie valorificati", a mai precizat Geoana.

El spune insa ca este obligatia oricarui lider sa-si gestioneze personalitatile din partid.

"Mie mi-a fost usor sa stau cu Nastase si Iliescu in stanga si dreapta mea?", s-a intrebat retoric Geoana.

Despre mita din vami: E vorba de un razboi cumplit pentru putere in PD-L

In ceea ce priveste scandalul privind spaga din vami, Mircea Geoana spune ca este evident ca e vorba de un razboi cumplit pentru putere in PD-L.

"Incepe sa fie scos pe masa armamentul greu. Oamenii astia au munitii unii pentru altii. Din punct de vedere politic, pentru mine e un mister, nu pot sa inteleg cum de in acest moment inca la ANAF este aceeasi conducere de la izbucnirea acestui scandal. Este clar ca determinatul este din zona politica", sustine social democratul.

In opinia sa in prezent este importanta demiterea "intregii verticale, de la ANAF pana la vama". El spune ca liderul sindical, Vasile Lincu nu a fost suficient de convingator in acuzatiile pe care le-a facut la adresa lui Vasile Blaga.

"Nu mi se pare ca ceea ce a prezentat Lincu ar fi o chestiune atat de puternica incat sa spun ca gata, spre Blaga a venit ghiuleaua cea mare. Poate ca vine. In prezent este imposibil ca actuala putere, sau viitoare putere sa mai poata opri elementele care au fost deja date in vileag. Adevarul insa se va afla", afirma Geoana.

Am speranta ca vor fi parlamentari ai Puterii care vor vota motiunea

In ceea ce priveste motiunea de cenzura depusa de Opozitie pe Codul Muncii, Mircea Geoana spune are speranta ca vor fi partamentari din arcul puterii care vor vota aceasta motiune.

"Acest Cod al Muncii este facut pentru firmele mari, e o viziune de dreapta... Se vorbeste de sute de mii de locuri de munca, dar imi tai degetele de la mana daca va fi vreo schimbare pe piata muncii", afirma Geoana.

El spune ca dupa acest Cod al muncii urmeaza un asa zic nou cod social in care se va umbla la prestatiile sociale, iar cei care vor avea de suferit vor fi tot cei cu venituri mici.

In final, presedintele Senatului a precizat ca solutia pentru PD-L este "sa schimbe planeta, sa faca un partid nou pe o planeta noua".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Geoana PSD, #motiune Codul Muncii , #senator