Geoana: Nu ne permitem ca unul din patru romani sa nu aiba acces la mancare

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 23:34
1203 citiri
Geoana: Nu ne permitem ca unul din patru romani sa nu aiba acces la mancare
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat luni, cu ocazia Zilei Internationale pentru Eradicarea Saraciei, ca "nu ne permitem ca unul din patru romani sa nu aiba acces la mancare indestulatoare sau la imbracaminte suficienta", pentru ca este o situatie umilitoare, de aceea este nevoie de masuri concrete.

"Nu ne putem permite sa avem atatia romani care traiesc in saracie fara un orizont clar pentru cand ar putea sa iasa din aceasta stare. Atat moral, cat si economic, aceasta situatie este tragica si umilitoare. Amenintarea saraciei este reala si nu e ceva ce se intampla intotdeauna altora.

Ea a devenit si mai acuta sub efectul crizei economice si a recesiunii prelungite pe care a generat-o. Tendintele de inechitate prezente de multi ani sunt accelerate si in Romania ca in restul lumii. Saracia este o amenintare reala si, daca o sa o ignoram, asta nu inseamna ca ea va disparea. Dimpotriva, se va intoarce si mai abitir impotriva noastra", a declarat presedintele Senatului, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Mircea Geoana ii indeamna pe romani sa ajute la eradicarea saraciei din tara noastra.

"Cred cu tarie ca ar trebui sa ne propunem, ca societate, eradicarea saraciei din extreme din Romania si reducerea semnificativa a saraciei, pana la nivelul tarilor dezvoltate, pe durata urmatoarei generatii.

Ca obiectiv tactic, trebuie sa ne propunem mai mult decat obiectivul stabilit de Strategia Europa 2020, care stabileste ca tinta pentru Romania reducerea cu 580.000 de persoane a populatiei expuse riscului saraciei. Acesta poate fi considerat de multi un obiectiv ambitios, poate prea ambitios. Insa daca nu ne propunem lucruri ambitioase astazi, maine va fi prea tarziu. Romania dispare ca identitate si cultura sub influenta unificatoare a saraciei", a mai declarat presedintele Senatului.

Mircea Geoana sustine ca razboiul impotriva saraciei trebuie purtat cu strategie si obiective tactice.

"Acest razboi trebuie purtat ca orice razboi: cu o strategie, cu obiective tactice, cu un comandament clar si cu resurse. Cred ca Romania trebuie sa aiba in vedere infiintarea unui comisariat impotriva saraciei si excluziunii sociale, asa cum la nivelul Uniunii Europene exista un inalt comisariat pentru solidaritate activa impotriva saraciei.

Pentru un razboi este nevoie de soldati, nu doar de generali! Razboiul cu saracia nu se poate castiga cu mercenari si comandamente. El cere ca cetatenii si comunitatile sa fie parte din solutie. Nu este o lupta usoara, dar datoria noastra in fata copiilor si nepotilor nostri este sa purtam aceasta lupta pana la capat pentru ca Romania sa dainuiasca si sa prospere!", conchide Geoana.

I.U.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Mircea Geoana lupta saracie, #Romania eradica saracia , #senator