Geoana: O crestere economica cu actualul Guvern, imposibila

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 12:01
1008 citiri
Geoana: O crestere economica cu actualul Guvern, imposibila
Foto: TVR Info

Romania nu are cum sa inregistreze vreo crestere economica in contextul in care va fi guvernata in continuare de Executivul condus de Emil Boc, a atras atentia, vineri, presedintele Senatului, Mircea Geoana.

"O crestere economica cu actualul Guvern este imposibila. Trebuie schimbata rapid si sever directia in care mergem. Vechiul model de guvernanta este depasit de realitate", a declarat Geoana.

Fostul presedinte al PSD a apreciat ca primirea fondurilor europene in functie de culoarea politica este incorecta si reprezinta o distorsiune in raport cu cetatenii romani.

Totodata, liderul social-democrat a adaugat ca piata din Romania este caracterizata de o concurenta neloiala si a acuzat schimbarea Codului fiscal de 14 ori in doar doi ani.

Presedintele Senatului a participat, vineri, la o conferinta cu titlul "Concurenta in sectoare cheie ale economiei romanesti", organizata de Consiliul roman al Concurentei la care este invitat si Joaquin Almunia, comisar european pentru Concurenta si, totodata, vicepresedinte al Comisiei Europene.

La randul lui, Joaquin Almunia a atras atentia ca este foarte important ca estimarile de crestere economica din Romania, in anul 2012, sa devina reale.

Discutiile de vineri s-au concentrat pe doua tematici de actualitate, "Perspectivele politicii de concurenta in contextul masurilor de relansare economica la nivelul Uniunii Europene" si "Instrumente empirice de evaluare a mediului concurential".

Cu acest prilej, a fost lansat spre dezbatere publica raportul "Mediul concurential romanesc - evolutii in sectoare esentiale" 2011, elaborat de Consiliul Concurentei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#Mircea Geoana Almunia, #Geoana consiliul concurentei , #senator