Geoana: O parte dintre cei inaintati in grad de MApN sunt ofiteri acoperiti ai SRI

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 20:28
5690 citiri
Geoana: O parte dintre cei inaintati in grad de MApN sunt ofiteri acoperiti ai SRI
Foto: Realitatea TV

O parte dintre cei inaintati in grad de Ministerul Apararii Nationale (MApN) sunt ofiteri acoperiti ai Serviciului Roman de Informatii (SRI), considera senatorul independent Mircea Geoana.

"Este o greseala grosoloana a acestui partid (UNPR - n. red.) ca s-a folosit de gradele militare ca sa-si multumeasca oamenii. Turcescu poate a fost inaintat in grad, ca locotenent-colonel, pentru ca este un bun moderator.

Dar ceilalti care au fost inaintati in grad de MApN, o parte din ei, sunt ofiteri acoperiti ai Serviciului Roman de Informatii. (...) Gabriel Oprea are patru stele. Pai cine mai are patru stele in Romania?", a declarat Mircea Geoana, duminica seara, in cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea TV.

In opinia fostului presedinte al Senatului, care a amintit ca este fiu de militar, gradele in armata se dau la fel de usor precum diplomele.

"Avem o problema cu lejeritatea cu care se acorda diplome in Romania. Poate e momentul sa luam cativa ani din spate si sa ne uitam mai serios. (...) Lejeritatea cu care se acorda diplome vad ca s-a transmis si in armata", a subliniat Geoana.

"Voturile pe care le-am adus la motiunea de cenzura este posibil sa fi inclinat balanta"

Totodata, Mircea Geoana este convins ca, desi se afla in afara USL, a ajutat venirea la guvernare a uniunii datorita voturilor pe care le-a adus la motiunea de cenzura care a dus la caderea Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu: "Nu vreau sa ma laud, dar voturile pe care le-am adus la motiunea de cenzura este posibil sa fi inclinat balanta".

Intrebat daca se va intoarce in PSD, fostul presedinte al social-democratilor a accentuat ca ramane in continuare de stanga si ca, in cazul in care va exista un proiect in cadrul caruia va fi solicitat sa dea o mana de ajutor, nu va refuza o astfel de oferta.

"Raman un social-democrat convins, raman aproape de electoratul care m-a votat. Am sa candidez la Dabuleni. N-o sa va ascund ca raman apropiat, cel putin la Dolj, de PSD. Eu si colegii mei din PSD nu ne-am indepartat niciodata.

Daca va fi un proiect care sa arate ca reforma din PSD continua si nu stagneaza, daca este nevoie de o stanga moderna, as pune umarul. Nu exclud posibilitatea unei forme de colaborare, inclusiv cu PSD", a afirmat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mircea Geoana MApN ofiteri SRI, #Mircea Geoana inainte grad MApN, #inaintare grad ofiteri SRI, #ofiteri SRI acoperire MApN , #senator