Geoana: Pensionarea femeilor la 65 de ani e salbatica si brutala

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 15:05
4031 citiri
Geoana: Pensionarea femeilor la 65 de ani e salbatica si brutala

Mircea Geoana, presedintele Senatului, a declarat, marti, ca actuala Lege a pensiilor, in forma in care a trecut de Parlament, majorand varsta de pensionare la femei cu 7 ani, este "o aberatie si o chestiune aproape salbatica" si "brutala", avand in vedere conditiile din Romania.

"E o absurditate si o chestiune aproape salbatica sa fortezi femeia din Romania sa se pensioneze la 65 de ani. Este brutal ce se intampla vizavi de femeile din Romania. Este greu de crezut ca un guvern viitor va putea sa pastreze elementele acestei legi", a declarat Mircea Geoana, la Radio Romania Actualitati.

Intrebat daca va merge la sedinta Parlamentului in care va vorbi presedintele Traian Basescu, avand in vedere ca PSD a anuntat ca nu merge, dar el are si functia de presedinte al Senatului, Geoana a spus ca va respectta decizia partidului.

"Eu am si o calitate insitutionala si o calitate politica, de aceea, evident ca decizia partidului e mai importanta decat obligatia mea strict decorativa la acest subiect. Oricum doamna Roberta Anastase va conduce aceasta sedinta", a mai spus Geoana.

Consecinte grave daca Romania ramane pe aceleasi maini inca doi ani

El si-a exprimat dorinta ca PSD sa ajunga la Guvernare in viitorul apropiat pentru a nu asista la un dezastru si mai mare in Romania.

"Acest mod de a administra Romania a ajuns la punctul terminus. Nu mai poti sa admiti atata lipsa de profesionalism. Sper sa putem ajunge sa schimbam directia acestor tari ca daca o mai lasam inca 2 ani si ceva pe aceleasi maini s-ar putea ca (sic) consecintele sa fie grave", a mai spus social-democartul.

Geoana crede ca un nou imprumut de la FMI ar fi o greseala, insa daca la guvernare ramane tot Cabinetul condus de Emil Boc, acest lucru va fi inevitabil.

"A ne imprumuta in continuare cred ca ar fi o greseala. Daca ramane aceeasi guvernare este foarte posibil ca in lipsa de solutii, imaginatie si capacitate de a gasi solutii sa fim obligati sa ne imprumutam in continuare fara efecte reale in viata economica si sociala a tarii", a mai spus Geoana, adaugand ca "nu vreau sa par un tip frivol care spune ca simpla schimbare de la guvernare a lui Boc va rezolva problemele Romaniei".

Alegerile anticipate reprezinta solutia logica

Fostul lider PSD a opinat ca se impun alegerile anticipate, ba chiar ca Guvernul ar fi trebuit sa plece singur cand increderea romanilor a coborat la 9%.

"Un guvern care e la 9% in increderea populatiei pleaca acasa singur, nu mai sta sa mai traga de timp. Alegerile anticipate reprezinta solutia logica.

Altfel, riscam sa devenim in doua decenii o natiune cu 14 milioane de locuitori, o speranta de viata pritre cele mai joase din Europa", a mai spus Geoana.

In acest context, el a spus ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului pe care o va depune Opozitia este cea mai importanta din ultimii 20 de ani: "Motiunea de cenzura reprezinta o alta miza, una strategica, este cea mai importanta motiune de cenzura dezbatuta in ultimii 20 de ani din Romania".

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...