Ziare.com

Geoana: Presedintia Senatului apartine PSD

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 15:58

   

Geoana: Presedintia Senatului apartine PSD
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca este convins ca, desi exista si un candidat al liberalilor la sefia Senatului, se va respecta algoritmul actual potrivit caruia aceasta functie revine PSD, altfel fiind nevoie sa se rediscute algoritmul cu privire la toate functiile din Senat.

"Este o discutie pe care am avut-o la inceputul actualului Parlament si actualului Senat cu privire la algoritmul repartizarii functiilor in Senatul Romaniei. Acesta a confirmat ca principalul grup din Senat, grupul PSD, este cel care a primit si, in mod normal, trebuie sa detina pana la final sefia Senatului", a explicat Geoana, in contextul in care, pentru presedintia Senatului candideaza si liberalul Radu Campeanu, alaturi de candidatul PSD, informeaza NewsIn.

Presedintele PSD a precizat ca, in cazul in care se merge catre o alta formula, asta ar insemna rediscutarea intregului algoritm cu privire la toate functiile din Senatul Romaniei, ceea ce este, potrivit lui Geoana, "si contraproductiv si foarte tarziu din punct de vedere al calendarului politic".

Intrebat daca este posibil ca, pe langa candidatul desemnat de BPN la functia de presedinte al Senatului, Ilie Sarbu, sa mai existe si o alta candidatura supusa votului grupului senatorial al PSD, fiind vorba despre cea a lui Doru Ioan Taracila, Mircea Geoana a spus ca este libertatea fiecarui senator sa concureze.

"Este o competitie in interiroul partidului, este libertatea fiecarui senator al nostru sa candideze pentru o functie importanta, dar din punct de vedere al modului in care Biroul Politic al partidului vede aceasta succesiune la conducerea Senatului Romaniei, cel care are ultimul cuvant in interiorul partidului este Biroul Politic si ar trebui sa avem un sentiment politic cu privire la aceste nominalizari", a precizat Geoana, indicand clar faptul ca decizia BPN nu va fi schimbata in grupul PSD de la Senat.

"Grupul are dreptul statutar sa se exprime prin vot si in privinta candidaturilor altor colegi. Noi asteptam cu foarte mare incredere si votul din grupul nostru. Decizia grupului trebuie sa o respectam, dar decizia finala apartine Biroului Politic", a subliniat Geoana, intrebat daca votul din grup nu ar putea valida un alt candidat pentru sefia Senatului.

Intrebat daca la sedinta grupului PSD de la Senat va merge in cursa pentru sefia Senatului candidat alaturi de Ilie Sarbu, Taracila a raspuns afirmativ, in conditiile in care atat statutul PSD, cat si regulamentul Senatului ii confera acest drept.

"Logic, in momentul in care o astfel de chestiune este prevazuta in statutul partidului si prevazuta in regulamentul Senatului, nu fac altceva decat sa exercit un drept al unui senator PSD", a precizat Taracila.

Nicolae Vacaroiu si-a depus demisia din functia de presedinte al Senatului saptamana trecuta, dupa ce a fost validat de Parlament la sefia Curtii de Conturi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1651 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ori esti prost, ori esti prostanac!

Prostanel!Cat mai tineti functia asta!n-aveti timp nici de o fuga pana la dabuleni, ca, campania bate la usa!Functiile de presedinte la camera si la senat le vor ocupa, cei care vor face majoritatea, adica pdl-istii lui basescu, iar voi o veti lua pe centura, ca si sugatoarea voastra de vrejuri!

 

...

bine.!

 

Atentie acest Mos bazil esté de partea celor 322 de Hoti!

Acst indibid Mos bazil este de partea celor care vor sa distruga viata Romanilor de rand,adica este un fost comunist turnator.Merita respect 0.Luptati romani impotriva celor 322 de besti ordinare.Aceste besti vor cu ori ce pret sa ramana la putere in spre binele lor si in spre raul nostru.Romani scrieti cum puteti si stiti numai scrieti in potriva diavolui care se numeste PSD.PC.PRM.si scaraoschi PNL.Aceste partide merita sa fie excluse din Parlamentul si senatul Romaniei .Aceste partide vor doar raul acestei tari Romane.Amin

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor