Geoana pune conditii pentru a se prezenta in fata Comisiei de Arbitraj a PSD

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 18:37
2166 citiri
Geoana pune conditii pentru a se prezenta in fata Comisiei de Arbitraj a PSD

Fostul conducator al PSD, Mircea Geoana, anunta ca se va prezenta duminica in fata Comisiei de Arbitraj a partidului, insa pune conditii.

Mircea Geoana spune ca va participa la sedinta de duminica, doar daca Dan Sova, presedintele Comisiei de Arbitraj, va fi recuzat, a scris fostul lider PSD intr-o scrioase adresata Comisiei de Arbitraj din PSD si citata de Newsin.

Presedintele Senatului invoca un viciu procedural si sustine ca Dan Sova s-a antepronuntat in ceea ce priveste cazul sau.

"Doresc sa va asigur de intreaga mea disponibilitate de a colabora pe deplin cu Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a PSD, recunoscand competentele acestui for asa cum au fost ele conferite de Statutul si de votul Congresului PSD. In acelasi timp, solicit Biroului Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD recuzarea dlui Dan Sova din calitatea de Presedinte al Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala pentru reuniunea din data de 13 noiembrie", sustine Geoana.

Liderul PSD, Victor Ponta, a sesizat Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a partidului in legatura cu posibile incalcari ale Statutului PSD de catre Mircea Geoana, care a refuzat sa fie inlocuit de la conducerea Senatului de Titus Corlatean.

Geoana, catre Corlatean: Du-te, ba, si fa-ti o poza cu scaunul Senatului!

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a propus, luni, in deschiderea sedintei din Senat, revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei Camere si inlocuirea acestuia cu vicepresedintele PSD, Titus Corlatean.

Sedinta s-a intrerupt pentru o pauza de consultari la solicitarea PDL, dar senatorii PDL si cei ai UNPR au plecat din sala, motiv pentru care nu a mai existat cvorum.

Geoana afla cum va fi sanctionat de PSD duminica

Presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut, marti, Comisiei de Integritate Morala si Arbitraj a partidului excluderea presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

"Trebuie sa respectam statutul. Intrebati-l pe domnul Sova, pentru mine subiectul este inchis. Eu sunt membru de partid si fiecare membru trebuie sa respecte partidul. Exista prevazute de lege (sic!) sanctiuni", a spus Ponta imediat dupa ce a facut solicitarea.

El a adaugat si ca functia de presedinte al Senatului trebuie sa ramana PSD si ca Geoana a pastrat-o, luni, doar pentru ca s-a aliat cu Puterea.

Citeste si:
Un fost prefect USR obligă coaliția PSD-PNL să îl repună în funcție. Cine este cel omul care a stat prefect doar două săptămâni
Un fost prefect USR obligă coaliția PSD-PNL să îl repună în funcție. Cine este cel omul care a stat prefect doar două săptămâni
Prefectul USR al judeţului Galaţi, Gabriel-Aurelian Panaitescu, care a obţinut în instanţă suspendarea Hotărârii de Guvern prin care a fost eliberat din funcţie după ce USR a ieşit de la...
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat miercuri seara, 19 ianuarie, la acuzele europarlamentarului PNL Rareş Bogdan, anunţând că cere organizarea de urgenţă a unei şedinţe a coaliţiei....