Geoana scapa de revocare si cere CCR sa se pronunte (Video)

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 13:55
4754 citiri
Geoana scapa de revocare si cere CCR sa se pronunte (Video)

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a decis miercuri in jurul orei 13.30 sa inchida sedinta de Senat in care colegii lui de la PD-L au incercat sa introduca pe ordinea de zi suspendarea lui din functia pe care o detine.

Cererea initiala de suspendare a sedintei a venit de la senatorul PSD Ioan Chelaru care a declarat ca programul este pana la ora 13.00.

La sfarsitul sedintei, Mircea Geoana a declarat ca regreta impasul, dar PD-L a facut un demers contrar regulamentului si urmareste fortarea Constitutiei.

Geoana va cere "sfatul" CCR

Mircea Geoana a precizat ca va face o adresa la CCR prin care va cere clarificari pe aceasta chestiune, dar a tinut sa sublinieze faptul ca Alianta PSD+PC are dreptul sa isi aleaga presedintele Senatului.

"Nu cred ca exista cineava mult prea patimas politic care sa se poate plange de modul in care am condus lucrarile Senatului. Sunt un om al dialogului si sunt convins ca in inima si in sufletul lor si dincolo de rautatile lor, care uite ca sunt si la Senat, cei care sunt senatori de la PD-L, de la independenti si de la UDMR stiu pe fond ca nu au dreptate. Dar eu stiu ca e un ordin de sus si le transmit ca nu au nicio sansa de succes", a mentionat social democratul.

Mircea Geoana a spus ca va ridica acest subiect si in sedinta Biroului Permanent de saptamana viitoare.

"Sa faca asta si in urmatoarea sedinta daca vor sa blocheze activitatea de legiferare sa o faca, dar cred ca e o greseala strategica clara. Eu unul nu voi accepta dezbaterea unei chestiuni vadit neconstituionale.

Cred ca si pe plan international acest episod va face o impresie proasta, dar si pe plan intern deoarece romanii asteapta masuri. In schimb ei vad acest circ ieftin si o ambitie complet nepotrivita pentru a-l schimba pe Geoana deoarece sta ca paiul in ochiul unui lider important din aceasta tara", a precizat acesta.

Mircea Geoana a mai spus ca este bine sa judeci cu aceeasi masura indiferent daca esti la putere sau nu. "Insa la ei exista un singur Zeu si chiar daca nu le place sa pun sa execute un ordin venit de la el", a conchis social democratul.

Senatorii s-au reunit miercuri dimineata in sedinta, iar cei din PD-L, UDMR si independentii vor sa supuna la vot revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Camerei.

Dupa ce in jurul orei 10.00 presedintele Senatului a decis sa nu includa pe ordinea de zi demiterea sa din functie liderul grpului senatorial al liberalilor, Puiu Hasotti, a cerut pauza de consultari intre liderii grupurilor politice.

Mircea Geoana a anuntat o pauza de consultari care a durat timp de 30 de minute, dar nu s-a ajuns la niciun consens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana suspenda sedinta, #sedinta revocare Mircea Geoana , #senator
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Mircea Geoana a suspendat sedinta Senatului deoarece programul este pana la ora 13
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1