Geoana scapa temporar de debarcare - sedinta Senatului a fost suspendata

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 18:43
2013 citiri
Geoana scapa temporar de debarcare - sedinta Senatului a fost suspendata
Foto: B1 Tv

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a suspendat, luni seara, sedinta de plen in care s-a propus inlocuirea sa cu Titus Corlatean.

Sedinta s-a intrerupt pentru o noua pauza de consultari la solicitarea PDL, dar senatorii PDL si cei ai UNPR au plecat din sala, motiv pentru care nu a mai existat cvorum. Potrivit B1 Tv, Geoana a anuntat ca discutiile vor fi reluate miercuri.

Geoana a ramas in sala de plen, unde a dat mana cu pedelistii Petru Filip si Radu F. Alexandru si liberalul Teodor Melescanu. Apoi, presedintele Senatului s-a oprit la discutii cu grupul de senatori PSD, printre care se afla si Catalin Voicu, recent eliberat din inchisoare.

"Programul e pana la ora 6, de aceea am suspendat sedinta", le-a spus Mircea Geoana jurnalistilor.

Haos in Senat

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a propus, in deschiderea sedintei din Senat, revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei Camere si inlocuirea acestuia cu vicepresedintele PSD, Titus Corlatean.

Mircea Geoana, inlocuit de la sefia Senatului - vot in unanimitate in PSD

"Grupul parlamentar al PSD solicita inlocuirea din functia de presedinte al Senatului a senatorului Mircea Geoana. Propunem inlocuirea lui Mircea Geoana cu senatorul Titus Corlatean", a anuntat Ilie Sarbu.

Geoana a atentionat ca propunerea de revocare se depune la Biroul Permanent. Au urmat vociferari si rumoare in sala de sedinta. Geoana, de la prezidiu, a precizat: "sa fie consemnata ilaritate in sala".

Sedinta a fost pentru prima oara blocata, dupa ce Senatul a luat o pauza de consultari, la solicitarea liderului senatorilor UNPR Serban Mihailescu.

Dupa reluarea sedintei, liderul senatorilor PDL Cristian Radulescu a cerut o noua pauza de consultari. De aceasta data, insa, sedinta a fost suspendata de Mircea Geoana, dupa ce senatorii PDL si UNPR au plecat, iar sala a ramas aproape goala.

Grupul PSD de la Senat a votat, luni, revocarea din functie a lui Mircea Geoana, cu 22 de voturi pentru si 5 impotriva.

Geoana, executat de PSD, nu se lasa dat jos de la Senat - cum a ajuns aici si ce urmeaza

In acest moment, nu e clar ce se poate intampla, astfel incat e posibil ca Mircea Geoana sa-si pastreze functia de presedinte, cel putin temporar. In conditiile in care el va fi revocat, totusi, e foarte greu ca Titus Corlatean sa-i ia locul, intrucat regulamentul nu prevede o asemenea "rocada".

In 2005, PSD a avut o situatia asemanatoare, cand Adrian Nastase a demisionat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, iar inlocuitorul sau a fost ales prin vot in plen, nefiind tot de la PSD, care nu a avut majoritate, ci de la PNL, in persoana lui Bogdan Oltean.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sedinta suspendare Geoana Senat , #senator