Geoana scapa temporar de debarcare - sedinta Senatului a fost suspendata

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 18:43
1983 citiri
Geoana scapa temporar de debarcare - sedinta Senatului a fost suspendata
Foto: B1 Tv

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a suspendat, luni seara, sedinta de plen in care s-a propus inlocuirea sa cu Titus Corlatean.

Sedinta s-a intrerupt pentru o noua pauza de consultari la solicitarea PDL, dar senatorii PDL si cei ai UNPR au plecat din sala, motiv pentru care nu a mai existat cvorum. Potrivit B1 Tv, Geoana a anuntat ca discutiile vor fi reluate miercuri.

Geoana a ramas in sala de plen, unde a dat mana cu pedelistii Petru Filip si Radu F. Alexandru si liberalul Teodor Melescanu. Apoi, presedintele Senatului s-a oprit la discutii cu grupul de senatori PSD, printre care se afla si Catalin Voicu, recent eliberat din inchisoare.

"Programul e pana la ora 6, de aceea am suspendat sedinta", le-a spus Mircea Geoana jurnalistilor.

Haos in Senat

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a propus, in deschiderea sedintei din Senat, revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei Camere si inlocuirea acestuia cu vicepresedintele PSD, Titus Corlatean.

Mircea Geoana, inlocuit de la sefia Senatului - vot in unanimitate in PSD

"Grupul parlamentar al PSD solicita inlocuirea din functia de presedinte al Senatului a senatorului Mircea Geoana. Propunem inlocuirea lui Mircea Geoana cu senatorul Titus Corlatean", a anuntat Ilie Sarbu.

Geoana a atentionat ca propunerea de revocare se depune la Biroul Permanent. Au urmat vociferari si rumoare in sala de sedinta. Geoana, de la prezidiu, a precizat: "sa fie consemnata ilaritate in sala".

Sedinta a fost pentru prima oara blocata, dupa ce Senatul a luat o pauza de consultari, la solicitarea liderului senatorilor UNPR Serban Mihailescu.

Dupa reluarea sedintei, liderul senatorilor PDL Cristian Radulescu a cerut o noua pauza de consultari. De aceasta data, insa, sedinta a fost suspendata de Mircea Geoana, dupa ce senatorii PDL si UNPR au plecat, iar sala a ramas aproape goala.

Grupul PSD de la Senat a votat, luni, revocarea din functie a lui Mircea Geoana, cu 22 de voturi pentru si 5 impotriva.

Geoana, executat de PSD, nu se lasa dat jos de la Senat - cum a ajuns aici si ce urmeaza

In acest moment, nu e clar ce se poate intampla, astfel incat e posibil ca Mircea Geoana sa-si pastreze functia de presedinte, cel putin temporar. In conditiile in care el va fi revocat, totusi, e foarte greu ca Titus Corlatean sa-i ia locul, intrucat regulamentul nu prevede o asemenea "rocada".

In 2005, PSD a avut o situatia asemanatoare, cand Adrian Nastase a demisionat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, iar inlocuitorul sau a fost ales prin vot in plen, nefiind tot de la PSD, care nu a avut majoritate, ci de la PNL, in persoana lui Bogdan Oltean.

#sedinta suspendare Geoana Senat , #senator