Geoana se dezlantuie: Atac la "pustii tafnosi" care din "cretinism politic" fac cadou Senatul

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 13:11
3074 citiri
Geoana se dezlantuie: Atac la "pustii tafnosi" care din "cretinism politic" fac cadou Senatul
Foto: Arhiva

Mircea Geoana, presedintele Senatului inca in functie, a lansat din nou o serie de acuzatii virulente, dupa ce Biroul Permanent a votat ca vicepresedintele Petru Filip (PDL) sa prezideze sedinta de miercuri de la Senat. Fostul prezidenatiabil a acuzat "cretinismul politic", "turcii din PSD" si "gealatii care produc un deserviciu partidului".

"Este clar ca planul lui Ponta este pe cale sa reuseasca. Ceea ce a anuntat Ponta si echipa de tineri turci de la partid este pe cale sa produca. Atat de multa maiestrie politica nu am vazut. Am spus din prima zi si va amintesc ca toata aceasta nebunie va conduce in prostie politica", a comentat fostul prezidentiabil.

Pe un ton incisiv, Mircea Geoana a apreciat ca "asta e prostie politica, nu logica politica, pentru ca cedam functia adeversarilor nostri politici". "Atat de multa maiestrie politica nu am vazut", a adaugat, ironic, fostul lider PSD.

"Gealati care produc un deserviciu imens partidului. Sunt oameni care, din cretinism politic, dau Puterii a doua functie in stat. Felicitari, oameni cu multa minte politica! Daca n-o fi blat intre oamenii asta, sa nu-mi spuneti pe nume", a completat, in acelasi registru, seful Senatului.

Acesta l-a acuzat pe Victor Ponta ca ar fi un "pusti tafnos", incapabil sa conduca un Guvern.

Sedinta tensionata la Senat: Geoana, greu de urnit

"Niste pusti tafnosi se joaca cu functiile in stat. Inca n-au iesit din gradinita si se joaca acum cu primele doua functii in stat. Functia de presedintele de Senat al Romaniei este acum pusa pe tava Puterii. Oameni care se viseaza premieri? Pai asta nu poate conduce o autobaza, daramaite un Guvern. Cred ca domnul Basescu ii va trimite lui Ponta un buchet de flori, trandafiri rosii in semn de pretuire", a subliniat fostul prezidentiabil.

"Nu Senatul ma doare, nu m-a facut mama presedinte de Senat. Ma doar ca vorbesc in van", mai spune seful Senatului.

Dupa ce marti seara, dupa sedinta in care a fost exclus, Geoana l-a acuzat pe Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, ca ar fi o "o piaza rea pentru partid", seful Senatului a revenit miercuri asupra declaratiilor.

"Iliescu este subiect inchis in catafalc si in intunericul istoriei", a conchis Geoana.

Mircea Geoana a pierdut miercuri si functia de presedinte al Senatului. Exclus marti seara din PSD, el a fost revocat miercuri din functie de colegii sai senatori, cu 112 voturi pentru, 2 impotriva si 5 abtineri.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Geoana Senat, #Geoana exclus PSD, #Geoana acuzatii Ponta , #senator