Geoana se va intalni la Washington cu Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 23:41
2878 citiri
Geoana se va intalni la Washington cu Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton

Senatorul Mircea Geoana se va intalni la Washington cu Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat american Hillary Clinton, care a fost recent in Romania in timpul perioadei de suspendare din functie a lui Traian Basescu.

"Miezul conversatiilor politice va avea loc la Washington, unde voi avea la Departamentul de Stat o intalnire cu domnul Phil Gordon, care este deja foarte cunoscut in Romania dupa recenta vizita la Bucuresti de acum cateva saptamani", a declarat Geoana pentru RRA, in Charlotte, Carolina de Nord, unde a participat ca invitat la Conventia Democrata.

"Voi avea contacte si la Departamentul Comertului, pentru ca as vrea sa solicit administratiei americane sa dea un semnal de interes fata de Romania intr-o perioada in care si presa, mai putin buna, pe care Romania a avut-o in mediile internationale risca sa creeze o perioada de dificultate in atragerea de investitii si in penetrarea economiei romanesti cu capitalul de care avem atat de multa nevoie", a adaugat fostul lider PSD.

Geoana vrea sa sa discute cu investitorii americani

Pe de alta parte, Geoana a declarat ca investitorii se afla intr-o stare de expectatie si ca doresc un semnal ca lucrurile revin la normalitate.

"Eu cred ca lumea asteapta ca pe cateva subiecte mari Romania sa vorbeasca cu o singura voce, ca este vorba de subiecte strategice, e vorba de politica externa si marile axe de politica externa, e vorba de subiecte economice, unde este nevoie in mod clar de investitii si de capital, ca e vorba de atragerea de fonduri europene care... ne bate Dumnezeu, dam cu piciorul la zeci de miliarde de euro, cand nu gasim bani pentru a face investitii si a atrage investitii de pe pietele internationale.

Sunt convins ca acest puseu de febra se va resorbi destul de curand. Sunt alegeri, e adevarat, e o perioada pre-electorala si acest lucru intotdeauna creeaza un pic de agitatie suplimentara, dar sunt absolut convins ca Romania va reveni rapid pe un drum de crestere economica, de buna guvernare, de predictibilitate, de seriozitate, de influenta.

Avem toate ingredientele si absolut tot ce o tara isi poate dori pentru a putea un rol mai influent. Investitorii asteapta semnale credibile de la Bucuresti ca lucrurile se asaza pe un fagas normal", a precizat Mircea Geoana.

El sustine ca alte tari se uita cu invidie la Romania si ca si-ar dori sa aiba resursele noastre, locatia noastra geopolitica.

Intrebat daca investitorii asteapta rezultatul alegerilor, senatorul a replicat ca aceasta situatie este una normala.

"E o vorba care spune: 'Capitalul este cel mai fricos dintre animalele generice de pe planeta'. Si asa este. Cand apare undeva o veste proasta, cand apar doua, trei, cinci, sapte, zece - si au fost foarte multe articole negative despre Romania -, lumea are in mod firesc o rezerva, o repliere, o anumit sentiment de decontractie. El poate fi combatut, dar nu poate fi combatut prin amnezie, sperand ca o sa uite, ci prin actiune si prin activitate", a comentat Geoana.

De asemenea, el a mai spus ca ar fi utila organizarea unei conferinte internationale, pentru a prezenta potentialilor investitori ce are Romania de oferit.

In plus, el a reiterat ca parteneriatul dintre tara noastra si Statele Unite este unul trainic.

"El este construit ca sa dureze multe multe decenii, daca nu si mai mult, si este intotdeauna bine sa incercam, indiferent de ciclurile politice sau de momentele mai agitate din viata politica a unei tari sau alteia, sa protejam ceea ce este valoros in acest parteneriat, adica reputatia si increderea", a conchis Geoana.

C.P.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...