Geoana merge iar la CCR daca Guvernul continua asumarea raspunderii

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 14:16
1401 citiri
Geoana merge iar la CCR daca Guvernul continua asumarea raspunderii

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat joi ca, in clipa in care Guvernul continua sa-si angajeze raspunderea pe Legea Educatiei, "primul gest" pe care el il va face va fi sa se adreseze iar CCR, si a aratat ca il "lasa rece" declaratiile amenintatoare ale lui Emil Boc ca va fi demis din functie.

"In clipa in care Guvernul va continua sa-si angajeze raspunderea, primul lucru pe care-l fac ca presedinte al Senatului - si este perfect constitutional, de schimbat pe Geoana il schimba exclusiv grupul PSD care m-a pus acum doi ani de zile (...) primul gest pe care-l fac daca se continua cu angajarea raspunderii, si se contesta de fapt decizia Curtii care a spus foarte clar ca angajarea este neconstitutionala.(...)

Motiunea o sa fie probabil retrasa, o scoatem din drum, decizia de ieri nu mai are obiect pentru ca motiunea a fost retrasa si ne intoarcem la subiectul si la intrebarea fundamentala: angajarea raspunderii pe Legea Educatiei este neconstitutionala au ba? Curtea a spus de doua ori ca este neconstitutionala. Ce face presedintele Senatului? Nu ma intereseaza problema de la Senat pe mine, ma intereseaza sa-mi fac datoria", a declarat pesedistul, la Antena 3.

Mircea Geoana spune ca nu este "emotionat" de amenintarile lui Emil Boc si Marko Bela si ca el va continua sa-si faca datoria, fara teama de a fi demis din fruntea Senatului. "Eu am datoria ca presedinte al Senatului si nu ma intereseaza, nu ma intimideaza, nu ma emotioneaza nicio declaratie. Am obligatia sa apar institutia pe care o reprezint si Constitutia acestei tari - pe Biblie si pe Constitutie am jurat cu totii (...)

Daca mie imi spune Curtea Constitutionala ca daca ai o lege in Camera decizionala, in speta, Legea Educatiei in plenul Senatului, angajarea raspunderii este neconstitutionala, ce sa fac? Sa inchid ochii? Doar pentru ca ma ameninta dl Boc sau dl Marko Bela? Ma lasa rece amenintarea lor. Unu, pentru ca nu-si produce efecte, sunt vorbe la televizor pentru ca nu se poate schimba presedintele Senatului decat la decizia grupului parlamentar care l-a propus si care este PSD.

Dar dincolo de asta, si daca este altfel - sa spunem ca ar putea sa ma schimbe. Nu am cum sa nu-mi fac datoria fata de institutie si fata de Constitutie. Cum zice romanul: mai dati-o incolo de functie! Asta conteaza? Conteaza sa fii vertical si sa spui'domnule, daca e neconstitutional, cum poti sa adopti o lege pe o maniera neconstitutionala?' Si legea e neconstitutionala!", a subliniat Geoana.

Mai mult, presedintele Senatului explica "disperarea" lui Emil Boc de a insista cu continuarea asumarii prin faptul ca PD-L are nevoie de voturile UDMR pentru Legea salarizarii si pentru buget. "Este clar ca PD-L si dl Boc vor in acest moment sa foloseasca voturile UDMR pentru legea salarizarii si pentru a trece bugetul, iar la inceputul anului viitor n-o sa mai fie asa mare nevoie de UDMR cum este astazi", a mai spus social-democratul.

Potrivit lui Mircea Geoana, actuala majoritate este constienta ca legea pe care o promoveaza Guvernul este neconstitutionala. "Ei sunt constienti si de altceva. Credeti ca dl Boc, care vine si face canto la conferintele de presa, sau dl Marko Bela nu stiu ca aceasta lege de angajare a raspunderii pe educatie nu va fi promulgata de presedintele Basescu pentru ca la nivelul Curtii Constitutionale nu au cum sa declare aceasta lege ca fiind constitutionala?

Eu va garantez si ei stiu ca aceasta lege nu va fi promulgata. Si acest lucru conduce la planul tactic al PDL-ului: haideti sa astupam gura UDMR, mergem mai departe pe angajare, aratam ca suntem barbati si ca nu ne lasam intimidati de nimic si ne respectam intelegerea din Coalitie. Dar si dl Boc si dl Marko stiu ca legea nu va produce efecte. Dar castiga timp", a opinat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana sesizare CCR, #sesizare CCR Legea Educatiei, #asumare raspundere legea Educatiei , #senator