Geoana: Sunt incomod, pentru ca ocup spatiu. Inseamna ca sunt viu

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 22:55
2722 citiri
Geoana: Sunt incomod, pentru ca ocup spatiu. Inseamna ca sunt viu
Foto: Arhiva (Antena3)

Fostul conducator al social-democratilor, Mircea Geoana, neaga vehement acuzatiile de cardasie cu Puterea, insa nu exclude infiintarea unui nou partid de stanga in ipoteaza in care va fi exclus din PSD. In plus, seful de la Senat spune ca stie ca ii e incomod lui Victor Ponta prin simplul fapt ca exista.

"Nu sunt calul troian al nimanui, nu am prin educatie o asemenea inclinatie, nu as putea sa fiu niciodata alaturi de Putere. Chestiunile otravite pe care le lanseaza colegii mei sunt absurde, lupta asta ne micsoreaza resursele si credibilitatea si razboiul trebuie sa inceteze", a declarat Mircea Geoana, intr-un interviu la The Monney Channel.

Daca insa Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a PSD va decide, duminica, excluderea sa din PSD, Geoana afirma ca nu intentioneaza sa iasa din viata politica.

"Merg si fac politica inainte. Sunt un om cu convingeri politice profunde, sunt un om politic de centru-stanga, dar sunt si un om care intelege nevoia de a avea un mesaj si sub curentele ideologice ale partidului nostru. Daca cineva isi asuma responsabilitatea eliminarii lui Geoana, sa si-o asume, dar pe spatele lui", a spus presedintele Senatului.

Geoana se declara relaxat in legatura cu decizia de duminica, insa nu este la fel de calm in ceea ce priveste "soarta partidului", pentru ca "acest circ mediatic ii dauneaza PSD-ului si in special domnului Ponta".

"Am un calm care rezulta din firea mea echilibrata. Nu sunt atat de dominat de trepidatiile acestor zile, pentru ca stiu ca fie soarta, fie bunul Dumnezeu asaza lucrurile intr-un fel sau altul. Nu sunt un om care sunt obsedat de poltica, eu nu traiesc din si pentru politica, traiesc pentru tara si electorat", a argumentat Mircea Geoana.

Acesta sustine in continuare ca nu are de gand sa cedeze sefia Senatului, pentru ca aceasta miscare ar reprezenta "o greseala suicidala".

"Ar fi o imensa greseala si o gafa strategica (sic!) ca din dorinta de a te razboi cu Geoana sa te apuci sa predai fara lupta o cheie importanta din labirintul puterii in Romania. Pozitia din Senat este mai degraba o forma de reprezentare a statului roman decat o forma de influenta politica pentru mine", a adaugat fostul sef al social-democratilor.

Reprosul care vine de la conducerea PSD, spune Geoana, este acela ca nu s-ar implica suficient in viata partidului. "Dar aici nu este vina mea. Trebuie sa alegem: fie-l izolam pe Geoana, fie-l folosim. Eu, daca as fi in locul conducerii, m-as folosi de Geoana", a mai spus presedintele Senatului.

"Eu sunt incomod, pentru ca ocup spatiu. Inseamna ca exist, ca sunt viu si am sanse sa raman in viata politica. Il inteleg pe Victor Ponta ca sunt incomod pentru el, si eu am trecut prin asta cu domnul Iliescu. Dar Victor Ponta trebuie sa gaseasca o forma de acomodare.

Daca PSD-ul nu merge bine, nici USL-ul nu are cum sa mearga bine. PNL-ul nu este un partid suficient de mare incat sa suplineasca rateurile din partea noastra. Daca PSD-ul nu functioneaza la turatie de 110%, sansele sa eliminam Puterea anul viitor scad. Cred ca acest moment trebuie depasit cat mai repede, poate cu cedari de ambele parti", a concluzionat Geoana.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Geoana exclus PSD Ponta, #Geoana inlocuit Senat , #senator
Comentarii