Ziare.com

Geoana va discuta aderarea Romaniei la Schengen cu presedintele PE

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 21:37

   

Geoana va discuta aderarea Romaniei la Schengen cu presedintele PE
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, va efectua marti o vizita de lucru la Bruxelles, ocazie cu care se va intalni cu presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, si cu mai multi comisari europeni.

Pe agenda discutiilor se afla subiecte legate de intarirea competitivitatii Romaniei in plan european si global, aderarea Romaniei la spatiul Schengen, pachetul de legi adoptat recent de PE privind guvernanta economica europeana, perspectiva bugetara 2014-2020, precum si subiecte legate de politica de vecinatate a Uniunii Europene, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Totodata, Mircea Geoana se va intalni si cu un numar de patru comisari europeni: Catherine Ashton, Androulla Vassiliou, Gunther Oettinger si Joaquin Almunia.

In cadrul intalnirii cu Vicepresedintele Comisiei Europene, Catherine Ashton, Inalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, presedintele Senatului va discuta despre contributia pe care Romania o poate aduce in cadrul procesului de reconstructie democratica in tarile din Nordul Africii, din Orientul Mijlociu si din Orientul Mijlociu Extins.

In cadrul intalnirii cu Comisarul European pentru Energie, Gunther Oettinger, Mircea Geoana se va referi la potentialul energetic al Romaniei in ceea ce priveste energia "verde" si la oportunitatea Romaniei de a deveni lider regional in acest domeniu, subliniind importanta crearii de locuri de munca de "verzi".

Cu ocazia intalnirii cu comisarul european pentru Competitivitate, Joaquin Almunia, Mircea Geoana va sustine necesitatea unui program national de reindutrializare si retehnologizare, prin care Romania sa devina nu doar mai productiva, ci si mai competitiva.

De asemenea, Mircea Geoana si comisarul european vor discuta si despre sectoarele ce trebuie dezvoltate pentru a creste competitivitatea Europei.

C.B.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 568 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta ne mai trebuia!

Cred ca o sfeclim, daca-l lasam pe Prostanac sa discute.

 

Tot mai bine decat Ponta.

Iti dai seama ce ar crede despre noi presedintele P.E. daca ar vorbi(doamne fareste)cu Ponta sau Antonescu?

Baselu a vostru nu a rezovat nimika!

Ce sa facem, Geoana e luat in serios! Baselu e turbat rau, nimeni nu-l vrea...
al platim degeaba ca presedinte... doar a spart borcanele
nu a rezolvat nimik

Da' cine nu discută?

Să dea Domnul ca ăstia s-o facă cu folos!

 

Geoana nu are nici o imputernicire pe problemele ce le va aborda !

Asa... ca si cultura generala proprie poate avea vre-un efect. El nu repr4ezinta pe nimeni. Doar o vizita de informare.
In rest ,BA !

Ponta a vorbit cu presedintele socialistilor europeni...

...sa nu fim primiti in Schengen. Macar Geoana,chiar asa prostanac,cum a fost numit de Ilici,nu este atat de imapur si parsiv precum Ponta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor