Ziare.com

Guvernul scoate la vanzare vila RA-APPS locuita de Geoana

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 15:43

   

Guvernul scoate la vanzare vila RA-APPS locuita de Geoana
Vila RA-APPS locuita de Mircea Geoana a fost inclusa, joi, pe lista imobilelor care vor fi scoase la vanzare in primele zile ale anului viitor, prin licitatie deschisa cu strigare, pretul de pornire fiind stabilit la 588.000 euro, la care va fi adaugata TVA.

Vila, cu etaj si mansarda, are 8 camere si o suprafata de 271 metri patrati, dispunand de un teren de 550 metri patrati.

Imobilul este amplasat in centrul Bucurestiului, pe strada Cucu Starostescu, langa Bulevardul Aviatorilor si Calea Dorobantilor.

Geoana se muta din vila RA-APPS: Celor care pun presiune le spun ca sunt penibili

Vila este scoasa la vanzare dupa ce, in urma cu trei saptamani, Comitetul Executiv National al PSD a votat excluderea din partid a lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova, iar Geoana a renuntat la functia de Inalt reprezentant al prim-ministrului, care ii dadea dreptul la o locuinta RA-APPS.

La inceputul lunii decembrie, Mircea Geoana a anuntat ca va notifica Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) despre faptul ca este in curs de mutare si ca va renunta la contractul cu regia, el mentionand ca le transmite celor care au pus presiune, inclusiv prin mijloace mediatice, referitor la tema casei in care sta, ca sunt "penibili".

"RA-APPS are 700 de locuinte pe care le inchiriaza la pretul pietei. Eu sunt unul din cei 700 de chiriasi al RA-APPS care platesc pretul pietei, un pret foarte mare. Nu exista in acest moment un interes al meu pentru a continua sa stau aici. Voi notifica in aceste zile RA-APPS cu privire la faptul ca sunt in curs de mutare si voi renunta la acest contract", a spus Geoana.

El a aratat ca plateste o chirie lunara de peste 3.000 euro pentru casa de la RA-APPS.

In luna ianuarie a anului trecut, Guvernul a prezentat lista chiriasilor RA-APPS, pe care figura, printre altii, si Mircea Geoana, cu o chirie de 3.195 euro pentru 8 camere de 246 metri patrati, la acel moment Geoana precizand ca singurul motiv pentru care a continuat sa locuiasca in casa RA-APPS a fost legat de pregatirea unei solutii definitive de achizitionare sau construire a unei locuinte proprietate personala.

Locuinta lui Geoana a mai fost inclusa pe o lista a imobilelor RA-APPS pregatite pentru vanzare in noiembrie 2011, in mandatul Guvernului Boc, dar licitatia nu a mai fost organizata. Geoana, atunci presedinte al Senatului, a declarat la acel moment ca asteapta precizari suplimentare de la regie pentru a decide daca va cumpara sau nu imobilul in care locuieste cu chirie in calitate de demnitar.

Geoana declara, in 2008, intr-un interviu acordat Mediafax, ca a contractat un credit ipotecar de la o banca in vederea finantarii unui contract cu o firma de constructii pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc.

El mai spunea, in acelasi interviu, ca, desi in contractul cu firma constructoare se prevedea ca termen darea in folosinta luna august 2008, constructia a fost decalata din motive independente de constructor, legate de obtinerea unor avize. Firma cu care Mircea Geoana a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament din Baneasa a intrat in procedura de faliment in 22 ianuarie 2010.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3158 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Razbunator psiscu'!

Sper ca Mirciulica sa mai scape amanunte penale despre The Plagiator! (Pentru pontisti, 'plagiator' nu este de bine :)

 

chirie de 3000 euro

in Bucuresti ??? Da ce e New York pai bineinteles ca trebuie sa fure toti pe rupte ca altfel cum la un salariul mediu de 500 Euro si salariul Presedintelui Basescu de 3500 Euro !!! Acum la ce pret se va vinde la cel de acum sau la cel din 2007 cum sA FACUT la Voiculescu ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor