Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iliescu si Geoana se cearta pe cine pun sef la Senat

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 09:40
2937 citiri
Iliescu si Geoana se cearta pe cine pun sef la Senat

Mircea Geoana si Ion Iliescu isi disputa a doua functie in stat, care va fi eliberata miercuri, dupa ce Nicolae Vacaroiu isi va da demisia de la sefia Senatului.

Presedintele PSD il vrea neaparat in functie pe Ilie Sarbu, in vreme ce presedintele de onoare al partidului se zbate sa-i puna piedica, incurajand candidaturile lui Serban Nicolae si Doru Ioan Taracila.

De altfel, Taracila a fost desemnat marti drept presedinte interimar al Senatului, dupa ce Vacaroiu a fost validat de plenul Parlamentului in functia de presedinte al Curtii de Conturi, informeaza Cotidianul.

Contracandidatii lui Ilie Sarbu sunt favorizati de votul secret care se va da miercuri in grupul PSD din Senat si de faptul ca acest grup este controlat in mare masura de Ion Iliescu.

Pentru a da o impresie de impartialitate, Iliescu anuntase marti ca nu va participa la sedinta pe motiv ca este racit.

Mircea Geoana va lipsi de asemenea, sub pretextul participarii la instructajul de campanie pentru candidatii PSD din teritoriu. Insa Viorel Hrebenciuc a fost insarcinat sa-i convinga pe senatori sa ii dea votul lui Ilie Sarbu.

Intrebat daca grupul de la Senat poate sa voteze impotriva dorintei liderului Ion Iliescu, Hrebenciuc declarat ca "s-a mai schimbat si grupul nostru", fiind optimist in ceea ce priveste sansele favoritului lui Mircea Geoana.

Surse din grupul senatorial al PSD au spus ca senatorii au primit amenintari, mai mult sau mai putin voalate, ca daca nu-l voteaza pe Ilie Sarbu, Mircea Geoana ar putea sa refuze validarea candidaturilor lor la alegerile parlamentare, motiv pentru care Nicolae Vacaroiu a decis ca votul sa fie secret.

Dupa ce grupul PSD isi va desemna candidatul pentru functia de presedinte al Senatului, plenul Camerei Superioare trebuie sa il valideze pe acesta prin vot in aceeasi zi.

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Iliescu, #Geoana, #Presedintie, #Senat, #candidati , #senator