Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marko, despre inlaturarea lui Geoana: Ar fi bine ca si Senatul sa fie condus de Coalitie

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 17:22
926 citiri
Marko, despre inlaturarea lui Geoana: Ar fi bine ca si Senatul sa fie condus de Coalitie
Foto: Arhiva

Vicepremierul Marko Bela a declarat ca, daca exista o propunere privind inlaturarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, UDMR o poate discuta, intrucat este preferabil ca si aceasta camera sa fie condusa de un reprezentant al Puterii.

"Daca exista o propunere, o putem discuta", a spus Marko. El a precizat ca, din ce cunoaste, nu au existat discutii in cadrul Coalitiei pe acest subiect. "Nu inseamna insa ca nu se poate discuta, fiindca in Senat lucrurile nu merg bine, ar fi bine daca si Senatul ar fi condus de un reprezentant al Coalitiei", a explicat el.

Marko a precizat ca discutiile in Coalitie pe tema demiterii lui Mircea Geoana nu au fost reluate de anul trecut, cand s-a incercat o astfel de actiune.

Senatorul UDMR a punctat insa ca grupul care initial a propus presedintele Senatului il poate inlocui, fiind "destul de dificil" pentru Coalitie sa gaseasca o modalitate de a-l schimba.

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a declarat miercuri ca, din cauza faptului ca Mircea Geoana a "obstructionat" repetat activitatea Legislativului, in Coalitie se discuta variante de inlaturare a acestuia de la conducerea Senatului.

Intrebat daca se ia in considerarea suspendarea sau alta variata de inlaturare a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, Oltean a admis ca exista astfel de intentii. "Nu va ascund ca aceasta chestiune a fost discutata la nivelul coalitiei si probabil ca in viitorul apropiat va trebui sa o aprofundam mai mult, pentru ca Mircea Geoana s-a dovedit in ultimul timp rauvoitor cand a condus lucrarile Senatului si cand a respins orice initiativa care a venit din partea puterii, pentru ca noi, la nivelul Biroului Permanent al Senatului avem majoritare, ar trebui sa putem impune pe ordinea de zi absolut orice fel de punct pe care ni l-am dori, iar presedintele refuza", a argumentat democrat-liberalul, la TVR Info.

Ioan Oltean a sustinut ca, la o eventuala demitere a lui Geoana, Puterea conteaza si pe PSD. "Ati vazut ca in ultimul timp exista chiar o grupare destul de puternica care ar putea sa ne sustina. In ce priveste alegerea noului presedinte al Senatului, in conformitate cu Regulamentul, orice grup parlamentar poate sa isi depuna un candidat pentru functia de presedinte al Senatului, nu este limitat la un anumit grup. Pana si minoritatea maghiara, daca vrea sa aiba un presedinte, poate sa faca o propunere", a adaugat democrat-liberalul.

Oltean si-a reluat declaratiile, vineri, secretarul general al PDL sustinand ca, in prezent, Coalitia cauta solutii pentru demiterea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului. El a adaugat ca Geoana ar trebui inlocuit cu un reprezentant al PDL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Geoana presedinte Senat, #inlocuire Geoana Senat, #schimbare Geoana presedinte Senat , #senator