Ziare.com

Mircea Geoana, la Portretul alaptarii in Romania

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 16:49

   

Mircea Geoana, la Portretul alaptarii in Romania
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a participat miercuri la expozitia "Portretul alaptarii in Romania", dedicata protejarii si promovarii alaptarii, organizata de Comisia pentru egalitatea de sanse din Senat, in parteneriat cu UNICEF Romania.

Fotografiile au fost realizate cu participarea directa a tinerelor mame si a specialistilor din cadrul Initiativei Spital Prieten al Copilului si au surprins situatiile reale din viata cuplului mama-copil dintr-o maternitate din Romania, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tot miercuri s-a discutat si despre necesitatea reglementarii activitatii de marketing a substituentilor de lapte matern.

"Principalul obiectiv al initiativei legislative este asigurarea unei nutritii adecvate si sanatoase pentru sugarii si copiii mici, protectia si promovarea alaptarii exclusive a copiilor pana la varsta de 6 luni si continuarea alaptarii acestora pana la varsta de minimum 2 ani.

Parlamentul Romaniei si-a asumat, miercuri, rolul de institutie care sa onoreze obligatiile si recomandarile internationale de a transpune Codul International de Marketing al Substituentilor de Lapte Matern in legislatia nationala.

Le multumesc colegelor si colegilor pentru sustinerea acordata si reprezentantilor UNICEF care au ajutat la demararea acestui proiect important pentru Romania", a declarat senatorul Elena Mitrea, unul din initiatorii propunerii legislative.

La eveniment au mai participat membri ai Parlamentului, reprezentanti ai institutiilor guvernamentale, organizatiilor nonguvernamentale, mass media, precum si experti din domeniul protectiei si promovarii drepturilor mamei si copilului.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 783 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deh, un FOTOMONTAJ.

Cam asa cred cca arata.

Clipuri, filme, nimic ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor