Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mircea Geoana merge in SUA pentru a discuta cu FMI si Banca Mondiala

Marti, 20 Iulie 2010, ora 15:23
1587 citiri
Mircea Geoana merge in SUA pentru a discuta cu FMI si Banca Mondiala
Foto: Antena 3

Mircea Geoana, presedintele Senatului, va efectua in perioada 20 - 30 iulie, o vizita in Statele Unite ale Americii, unde are programate intrevederi cu reprezentanti de marca ai Congresului american, ai institutiilor financiare mondiale, FMI si Banca Mondiala, si cu membri ai societatii academice americane.

Cu aceasta ocazie Mircea Geoana se va intalni cu Harry Reid, liderul Senatului Statelor Unite, cu care va discuta despre intarirea dimenisunii parlamentare a Parteneriatului Strategic Romano-American, cu atat mai mult cu cat in acest an se implinesc 130 de ani de relatii diplomatice bilaterale intre Romania si Statele Unite ale Americii.

Pe agenda discutiilor se mai afla liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii romani pe teritoriul SUA, criza economica si posibile solutii de iesire din criza, securitatea energetica a Europei si sistemul de aparare anti - racheta, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Totodata, presedintele Senatului va avea intrevederi pe aceleasi teme si cu senatorii Benjamin Cardin - presedintele Comisiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, Carl Levin - presedintele Comitetului pentru forte armate, Mary Landrieu - presedintele Comitetului pentru mici afaceri si antreprenoriat, Richard Lugar - membru al Comitetului pentru Relatii Externe al Senatului American, George Voinovich - membru al Comitetului pentru alocari bugetare si cu senatorul John McCain - membru al Comitetului pentru forte armate din cadrul Senatului American si candidatul Partidului Republicat la alegerile prezidentiale din 2008.

Mai mult, Mircea Geoana are programate intalniri cu reprezentanti ai institutiilor financiare internationale, FMI si Banca Mondiala, pentru a discuta despre identificarea acelor solutii care ar putea conduce la diminuarea efectelor negative pe care criza economica le are asupra populatiei Romaniei.

Totodata, se vor analiza aspecte legate de finantarea externa a Romaniei, relansarea economica si noile prognoze privind cresterea negativa a PIB-ului in 2010 si costul social al crizei pe care il va plati statul si societatea romanesaca. In acest sens, Mircea Geoana se va intalni cu Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar International si cu Philippe Le Houerou, vicepresedintele Bancii Mondiale pentru regiunea Europa si Asia Centrala.

De asemenea, presedintele Senatului va participa la doua evenimente organizate cu acest prilej de German Marshall Fund ce vor avea in dezbatere teme privind cooperarea UE - SUA, evolutiile din regiunea Marii Negre si Republica Moldova, relatiile NATO cu Afganistan, Pakistan si Iran, criza economica si impactul sau asupra Romaniei si statelor UE. La aceste intalniri vor participa atat membri ai societatii academice americane, cat si reprezentanti ai Congresului.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Geoana vizita SUA, #Geoana vizia America FMI , #senator
Comentarii