Mircea Geoana refuza sa supuna la vot revocarea sa (Video)

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 10:55
3139 citiri
Mircea Geoana refuza sa supuna la vot revocarea sa (Video)

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a mentionat inca o data miercuri, in sedinta de plen a Camerei superioare, ca PD-L si celelalte formatiuni care au cerut revocarea sa nu au dreptul sa faca acest lucru. Potrivit acestuia, cererea este neconstitutionala si inadmisibila si a precizat ca nu o va supune votului.

"CCR considera ca o majoritate conjuncturala ca cea alcatuita dupa alegeri nu poate cere revocarea presedintelui Senatului. In conditiile in care suntem solicitati sa introducem pe ordinea de zi o solicitare din partea unui alt grup decat cel care m-a propus, este neconstitutional evident si inadmisibil.

Aceasta pozitie, dragii mei colegi si prieteni, este ca avem o Constitutie care impiedica un asemenea demers. Ca presedinte al Senatului declar inadmisibila solicitarea si nu vom supune acest subiect pe ordinea de zi", a declarat Geoana.

Apoi, el a propus plenului Senatului sa voteze subiectele de pe ordinea de zi. Aceasta a fost respinsa la vot cu 69 de voturi pentru si 52 impotriva.

Mircea Geoana a mai spus ca prezenta sa la sefia Senatului nu impiedica actul guvernarii si a precizat ca rolul sau este de a asigura echilibrul si respectarea regulamentului.

Totodata, el a asemanat episodul de azi in care se cere revocarea sa cu cel de acum cinci ani in care s-a incercat demiterea lui Nicolae Vacaroiu.

"Suntem in fata unei situatii pe care am mai intalnit-o. S-a facut aici referire la un moment probabil identic de acum cinci ani, cand s-a incercat de o majoritate conjucturala revocarea domnului Vacaroiu. Curtea Constitutionala a statuat fara urma de dubiu atunci ca singura modalitate de inlocuire a presedintelui Senatului se poate face printr-o cerere de revocare din partea grupului care l-a propus", a spus Geoana.

Dupa ce ordinea de zi din care lipsea revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte a fost respinsa, PD-L a propus votarea unei noi agende care sa includa acest punct.

Insa, Mircea Geoana a refuzat din nou, iar liberalii si social-democratii au propus convocarea unei noi sedinte a Biroului Permanent pentru stabilirea unei noi ordini de zi.

Democrat liberalii, prin vocea ministrului Radu Berceanu, au spus ca prin blocarea ordinii de zi se impiedica lucrarile Senatului.

"S-a discutat ordinea de zi. Ordinea de zi a Senatului nu poate fi constitutionala sau neconstitutionala. Ea se stabileste de un singur for. Biroul Permanent face o propunere, numai plenul stabileste care este ordinea. Foarte multi colegi au discutat la ordinea de zi despre continutul unui punct dar nimeni nu poate stabili de unul singur daca ceva este constitutional. Nu putem sa impiedicam Senatul sa lucreze blocand ordinea de zi. Nimeni nu poate impiedica o majoritate sa discute o ordine de zi", a mai declarat Radu Berceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#revocare Mircea Geoana, #Senat sedinta revocare Geoana , #senator