Ziare.com

Mircea Geoana: Romania poate deveni o poarta intre cei doi plamani ai economiei globale - vezi conditiile

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 13:41

   

Mircea Geoana: Romania poate deveni o poarta intre cei doi plamani ai economiei globale - vezi conditiile
Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat ca Romania are o pozitie strategica si ca poate folosi acest lucru in avantajul ei.

"Romania trebuie sa profite din plin de statutul de partener si aliat de incredere al NATO si sa isi asume un rol mai activ in structurile sale de conducere.

Alegerea lui Gabriel Vlase ca vicepresedinte AP NATO din partea Grupului Socialist este un semnal clar ca Romania poate tinti cu realism pentru pozitii si mai influente in cadrul NATO", a declarat Mircea Geoana cu ocazia reuniunii anuale a Adunarii Parlamentare NATO, ce are loc in perioada 11-14 octombrie 2013, in Dubrovnik, Croatia.

Cu aceasta ocazie, Mircea Geoana a prezentat, in cadrul Comitetului Politic al AP NATO, in contextului Rezolutiei bazate pe Raportul General: "Importanta strategica crescanda a Asiei - Implicatii pentru NATO", si concluziile conferintei Bucharest Forum 2013, ce a avut drept tema centrala Noul Drum al Matasii.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Mircea Geoana a subliniat necesitatea ca SUA, NATO si UE sa pivoteze impreuna, nu separat, catre Eurasia.

"Asigurarea stabilitatii si dezvoltarii coridorului median care leaga Asia de spatiul economic transatlantic este vitala atat pentru cresterea economica la nivel global, cat si pentru stabilitatea internationala. Zona euro-asiatica si cea a Orientului Mijlociu extins vor continua sa reprezinte un vast spatiu de potentiala colaborare economica, dar si de rivalitate geopolitica intre marile puteri actuale si (re) emergente.

SUA, China, India, Rusia, statele Asiei Centrale si Turcia sunt extrem de active in aceasta zona-cheie la nivel global. Este vital pentru influenta si interesele europene, ca UE sa adopte o strategie proprie, coordonata cu NATO si SUA, pentru un rol mai activ si constructiv in acest nou context international", a sustinut senatorul roman.

Totodata, el a mai adaugat ca "Romania poate deveni o poarta de intrare-iesire intre cei doi plamani ai economiei globale, daca va juca inteligent si isi va pune geografia si infrastructurile actuale si viitoare la treaba".

La reuniunea AP NATO de anul acesta, la care au mai participat Anders Fogh Rasmussen, Secretarul General al NATO, Hugh Bayley, Presedintele Adunarii Parlamentare NATO, Ivo Josipovic, Presedintele Croatiei, precum si reprezentanti din toate statele membre NATO, s-au adoptat si doua rezolutii importante: "Provocarea iraniana pentru securitatea din Orientul Mijlociu si cea globala" si "Criza din Siria: implicatii in si dincolo de regiune".

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 789 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dl. Geoana, erati cunoscut ca un fin politician. Vad ca aveti

si cunostinte anatomice de acelasi calibru: o poarta intre plamani, tuberculoza curata!
Ce mai, nu va dezmintiti, va mentineti la acelasi nivel.

 

este o poarta

Intre cele doua oua !
E chiar in mijloc !
Trebuie legat asta !

@ Constant / ptr. Joienikka a lu Joiana de Dabulesti

El e TBC-ul-purulent al pläminilor de care vorbeste.!?

*

"Romania poate deveni o poarta intre cei doi plamani ai economiei globale
Asta este "specialist" multilateral dezvoltat reminescenta al iepocii de aur. Oare in afara de anatomie si economie la ce se mai pricepe, ca la politica precis nu. O fi un bun grajdar? Cred ca nici macar atit.

 

cred ca inainte de interviu ai baut din pepenele ala "injectat "

cu alcool!!!!?

 

gresit nu a baut din pepenele in jectat a mincat din..

deliciosa placinta umpluta cu bostan special pregatita de mama soacra,contra 2 milioane de euro primiti de la ginerica din banii de campania de la prezidentiale

Poezie frumoasa si mereu repetata,despre o posibilitate"imposibila"!

1.O tara nu devine "plaminul" viguros al unei dezvoltari economice, datorita asezarii geografice, asa cum nici intrarea in NATO sau UE, nici americanii nu ne-a vindecat "plaminul economic", asmatic, bolnav de saracie, dupa dezintegrarea industriala.
2.Pentru ca o tara sa devina ceeace spune d-l Geoana, trebuie sa construiasca un "program de reconstructie economica si industriala",cu care sa se articuleze/combine/pivoteze SUA,UE si Romania catre Eurasia.
Ce pivot al dezvoltarii economice in zona Marii Negre sau mai incolo, spre Asia, poate fi o tara cu o competitivitate/functionalitate economica de 74, in care nimic ceeace trebuie sa promoveze afacerile nu exista sau nu functioneaza.
Iata cum politicienii, spun vorbe mari si de conjunctura, din care dupa o anumita dezbatere sau eveniment, nu mai ramine decit faptul ca au fost pomenite in media...
La 24 de ani de stagnare si povesti frumoase,d-l Geoana mai adauga una, la care-i putem spune din partea celor care au imbatrinit asteptind ceva bun de la politicieni: vise taica, vise!

 

Intr-un fel, Geoana are dreptate

Cam asta este Romania in NATO, o poarta intre cei doi plamani. Adica ceva complet inutil, plamanii nu au nevoie sa comunice intre ei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor