Mircea Geoana, senatorul mostenirilor - vezi declaratia de avere

Luni, 20 Iunie 2011, ora 18:13
4749 citiri
Mircea Geoana, senatorul mostenirilor - vezi declaratia de avere
Foto:romanialibera.ro

Presedintele Senatului Mircea Geoana se poate lauda si el, precum colegul sau de partid Adrian Nastase, ca are cine sa-i lase mosteniri. Potrivit declaratiei de avere de pe site-ul Senatului, Geoana a primit in 2011, prin succesiune, obiecte in valoare de 140.000 de lei, ceea ce insemna peste 30.000 de euro, adica inca o data venitul familiei.

Astfel, Mircea Geoana a mostenit obiecte de mobilier, opt icoane pe lemn, sticla, tablouri ale unor pictori romani si straini estimate la 75.000 de lei si obiecte decorative din argint, cristal, bronz, portelan si sticla, estimate la 65.000 de lei. Tot prin succesiune, Mircea Geoana detine din acest an si doua conturi bancare: unul de 105.854 euro si altul de 1.869 de lei.

Liderul PSD are o adevarata istorie a succesiunilor. Si in 1988, potrivit declaratiilor sale de avere, a primit de la o ruda de gradul I, un apartament de 98 de metri patrati. Potrivit documentului, nici taxele de scolarizare ale copiilor, care invata in strainatate, nu sunt platite de sotii Geoana.

Taxa de scolarizare a fiului lui Mircea Geoana, in valoare de 18.605 euro, a fost achitata de Ion Costea, socrul acestuia, iar taxa de scolarizare a fiicei lui, Ana Maria, in valoare de 18.800 euro, a fost achitata de mama lui Mircea Geoana, Elena Iuliana.

In total: 37.405 euro, ceea ce inseamna cu 5.000 euro mai mult decat au castigat sotii Geoana in anul fiscal trecut. Potrivit declaratiei de avere, Mircea Geoana a obtinut din indemnizatia de senator 77.472 lei, iar sotia sa a castigat 39.001 lei ca director al Fundatiei Renasterea si 21.968 lei din consultanta pentru Alma Interior Concept SRL.

Asa cum apare si in declaratia de avere din anii trecuti, Mircea Geoana mai declara ca si in anii trecuti un teren intravilan in Corbeanca, detinut de sotia sa, in suprafata de 1000 mp., cumparat in anul 2001. Geoana nu are in acest moment masina, dupa ce ultimul autovehicul detinut, un VW Passat, l-a vandut anul trecut cu 6.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Geoana avere, #geoana donatii mosteniri , #senator