Mircea Geoana va participa marti si miercuri la Forumul e-G8, la Paris

Luni, 23 Mai 2011, ora 19:12
1057 citiri
Mircea Geoana va participa marti si miercuri la Forumul e-G8, la Paris
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, va participa marti si miercuri la Forumul e-G8, la Paris, organizat la initiativa presedintelui Frantei, Nicholas Sarkozy, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la infiintarea OECD.

Tema principala a Forumului e-G8 se refera la importanta tehnologiei informatiei, ca vector de sustinere si accelerare a cresterii economice la nivel global, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

La Forumul e-G8 se va discuta despre dezvoltarea tehnologiei digitale si impactul asupra comertului; Internetul ca factor de accelerare a cresterii economice si aparitia notiunii de cetatenie digitala la nivel global.

Un alt subiect central al discutiilor din cadrul Formului este legat de nevoia de reglementare industriei IT, mai ales in privinta drepturilor de autor si in privinta respectarii caracterului privat al datelor personale.

La eveniment vor fi prezenti nu doar oameni de stat, dar si reprezentanti ai marilor companii din domeniul IT, precum Facebook, Google, eBay sau Amazon.com.

Pe agenda Forumului OECD se afla teme legate de elaborarea politicilor publice care sa-si propuna imbunatatirea calitatii vietii, unde vor mai participa reprezentantul SUA, Hillary Clinton, care de altfel va si prezida intalnirea, Presedintele Frantei - Nicholas Sarkozy, Presedintele Sloveniei - Danilo Turk, Presedintele Republicii Chile - Sebastian Pinera, Premierul Belgiei - Yves Leterme, Premierul Estoniei - Andrus Ansip, Premierul Greciei - George Papandreou, Premierul Ungariei - Viktor Orban, Premierul Japoniei - Naoto Kan, Premierul Republicii Coreea - Kim Hwang-sik, Premierul Norvegiei - Jens Stoltenberg, Premierul Slovaciei - Iveta Radicova.

Uniunea Europeana va fi reprezentata de presedintele Comisiei Europene - Jose Manuel Barosso, Comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare - Olli Rehn, Comisarul european pentru Comert - Karel de Gucht si de Comisarul european pentru dezvoltare - Andris Piebalgs.

La Forumul OECD vor mai participa si numerosi ministri, printre care Christine Lagarde, Ministrul Economiei si Finantelor din Franta si Giulio Tremonti, Ministrul Economiei si Finantelor din Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana presedinte Senat, #participa forum Paris , #senator
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Bravo Geoana !