Ziare.com

NATO la Bucuresti: Geoana - despre militarii romani, mai prost platiti si echipati

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 11:10

   

NATO la Bucuresti: Geoana - despre militarii romani, mai prost platiti si echipati
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, le-a spus, luni, parlamentarilor din tarile NATO ca, desi militarii romani sunt mai slab platiti si mai prost echipati, isi fac datoria pe teatrele de operatiuni.

"As vrea sa aduc aici un tribut barbatilor si femeilor romani in uniforma, uneori mai slab platiti decat altii, alteori mai prost echipati, dar care in numele poporului nostru, in numele tarii, in numele aliantei (n.r NATO) isi fac datoria acolo unde sunt. Le aduc un tribut lor, familiilor lor si sper ca in viitor sa aiba conditii mai bune, echipament mai bun, conditii de instruire mai bune", le-a spus Mircea Geoana parlamentarilor din tarile NATO.

In acest sens, presedintele Senatului a subliniat ca "angajamentul Romaniei fata de alianta transatlantica este de nezdruncinat".

"Avem trupe trimise si in Afganistan, avem trupe practic peste tot, dar inca... trebuie sa spun ca Romania poate ca nu face pe masura capacitatii sale", a completat Geoana.

Presedintele Senatului a mai sustinut ca trebuie sa invatam din lectii precum Libia. "Cred ca a venit momentul sa invatam din lectii precum cea din Libia, cred ca a venit momentul sa intelegem nu numai amenintarile traditionale la adresa securitatii, ci trebuie sa ne angajam intr-un razboi impotriva saraciei si excluziunii pentru ca numai asa putem face fata terorismului si amenintarilor nucleare", a mai aratat Geoana.

Sursa: rNews

Articol citit de 884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce vorbesti, tataie?!

in numele poporului si al tarii? ti-ai pierdut mintile, Geana! D-aia n-ai ajuns presedinte, numai porumbei scoti.

 

militarii romani, mai prost platiti si echipati

Cu siguranta nu sunt bine platiti si nici cel mai bine echipati. Sa nu exageram insa. Si sa nu uitam ca totul se face pe baza de voluntariat. Si cum ai voluntari ? Platesti bine si echipezi bine. O fi si un pic de patriotismpe ici pe colo ? ... poate. Si cu toate astea .. se mai intamplasa cada cate un ostas la datorie. In orice caz, mortalitatea in trupele romanesti e mai mica pe teatrele astea de razboi decat pe DN1.
Dar Geoana ... bate campii incercand o extractie electorala (bine , stim ca nu e singurul, cam toti o comit cum o prind)

"...militarii romani, mai prost platiti si echipati

As adauga si fara siguranta zilei de maine.

 

@ ivanturbinca & " fara siguranta zilei de maine"

La ce fel de siguranta a zilei de maine se poate gandi un militar aflat in teatrul de operatiuni, de exemplu in Afganistan, cand au murit atatia aruncati in aer de bombele talibanilor?
Dumneavoastra la ce va referiti

la cea materiala evident

manifestata prin scaderea salariilor si a altor drepturi aferente

trimisi sa moara

"As vrea sa aduc aici un tribut barbatilor si femeilor romani in uniforma, uneori mai slab platiti decat altii, alteori mai prost echipati "...manati de saracie si conducatorii fanarioti ai tarii, sa moara pe teatrele de operatii deschise de imperialistii nato, impotriva tarilor suverane. Asta trebuia sa spui daca aveai sange in instalatie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor