Oltean: Geoana va fi revocat saptamana viitoare, PD-L preia sefia Senatului

Vineri, 12 Martie 2010, ora 17:10
3292 citiri
Oltean: Geoana va fi revocat saptamana viitoare, PD-L preia sefia Senatului

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, va fi revocat din aceasta functie saptamana viitoare, a declarat vicepresedintele PD-L Ioan Oltean, care a precizat foarte clar ca functia va fi preluata de PD-L.

"Acest ultim mohican al PSD tine cu dintii de o functie pe care a dobandit-o in temeiul unei aliante politice, si nu in temeiul rezultatului alegerilor, pentru ca, in conformitate cu algoritmul politic, functia in sine ar fi revenit PD-L, care are cei mai multi senatori.

Coalitia nu mai exista si, in consecinta, ar fi trebuit sa cada si intelegerea care vizeaza aceasta functie. Cu toate acestea, Mircea Geoana se tine cu ghearele de functie. Va asigur ca demersul politic si parlamentar al senatorilor care au subscris acestei actiuni este unul statutar, regulamentar si, in consecinta, nu exista niciun element care sa determine contestarea lui si neluarea lui in seama", a spus Oltean, citat de AGERPRES.

In viziunea vicepresedintelui PD-L, functia de presedinte al Senatului trebuie sa fie "una de echilibru si mediere" si l-a dat ca exemplu in acest sens pe Nicolae Vacaroiu, care a condus Camera superioara a Parlamentului si cand partidul sau se afla in opozitie.

Contactat de Ziare.com, Ioan Oltean a declarat ca dupa revocarea lui Mircea Geoana PD-L va prelua functia de presedinte al Senatului.

"Dupa revocarea din functie a lui Mircea Geoana, urmeaza alegerea unui nou presedinte care va fi de la PD-L, in baza intelegerii pe care noi o avem cu ceilalti si in baza configuratiei politice. Suntem partidul cu cei mai multi senatori. Trebuie sa se respecte configuratia politica, iar partidul care are cei mai multi senatori are dreptul la functia de presedinte, daca nu exista, evident, o alta intelegere politica", ne-a declarat vicepresedintele PD-L.

Intrebat daca s-a stabilit cine va fi senatorul PD-L care ii va lua locul lui Mircea Geoana, Oltean a declarat ca deocamdata acest lucru nu s-a intamplat. "Se va stabili la nivelul Biroului Permanent cine va fi acesta, dar va asigur ca va fi un om care va putea conduce Senatul in stricta concordanta cu regulamentele acestuia", ne-a precizat acesta.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...