PD-L cere supendarea lui Geoana din functia de presedinte al Senatului (Video)

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 11:50
3989 citiri
PD-L cere supendarea lui Geoana din functia de presedinte al Senatului (Video)
Foto: antena 3

Democrat liberalii au cerut miercuri suspendarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a refuzat miercuri solicitarea liderului independentilor, Liviu Campanu, de votare a suplimentarii ordinii de zi cu tema locurilor din comisiile permanente, Traian Igas anuntand ca PD-L va initia procedura de suspendare din functie a pesedistului.

"Domnule presedinte, constat ca astazi s-a incalcat Regulamentul destul de grav. Drept urmare, conform regulamentului, va trebui sa initiem procedura de suspendare a dumneavoastra din functia de presedinte, deoarece ati abuzat de calitatea pe care o aveti", a spus Igas, dupa aproximativ o ora si jumatate de dezbateri pe tema suplimentarii ordinii de zi cu solicitarea senatorilor independenti de marire a locurilor din comisiile permanente.

Mircea Geoana a raspuns ca a luat "nota" de acest anunt si a trecut la dezbaterea proiectelor de pe ordinea de zi a plenului. "Am luat nota de acest anunt. Intrebarea este daca doriti sa continuam cu programul de legiferare de astazi. Haideti sa ne intoarcem la lucrurile cu adevarat importante", a spus Geoana.

Dezbaterile din plen au pornit dupa ce senatorul independent Liviu Campanu a solicitat inscrierea pe ordinea de zi a problemei membrilor din comisiile permanente, considerand neregulamentara decizia Biroului Permanent de marti, care prevede ca senatorii independenti isi vor pierde locurile in comisii si solicitand ca aceasta chestiune sa fie rezolvata prin vot in plen.

Mai multi senatori PSD si PNL, printre care Toni Grebla, Ioan Chelaru, Puiu Hasotti si Dan Radu Rusanu, au contestat solicitarea liderului grupului independentilor, considerand ca plenul nu se poate pronunta asupra unei probleme neregulamentare, pe care Biroul Permanent a solutionat-o deja. Senatorul PD-L Alexandru Peres a intervenit sustinand solicitarea independentilor si considerand decizia din Biroul Permanent un "abuz".

Dupa o ora de dezbateri, senatorul PNL Puiu Hasotti a luat cuvantul, parafrazandu-l pe Traian Basescu, care spunea in 2000 ca independentii sunt ca niste "oameni care gasesc un portofol pe strada" si il baga in buzunar. "In anul 2000, despre parlamentarii independenti, domnul Traian Basescu, actualmente presedinte, atunci deputat si presedinte PD, spunea ca sunt ca niste oameni care gasesc un portofel pe strada, nu intreaba al cui este si il baga repede in buzunar. Il contraziceti, oare, pe domnul Basescu? Va rog sa cercetati presa veche", a spus Hasotti, solicitand apoi o pauza de consultari.

Dupa pauza, senatorul UDMR Fekete Szabo Levente a cerut la randul sau, in numele grupului, supunerea la vot a solicitarii independentilor, de introducere a noului punct pe ordinea de zi, privind numarul locurilor in comisii.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a refuzat in cele din urma solicitarea de supunere la vot a suplimentarii ordinii de zi, dupa aproximativ o ora si jumatate de dezbateri, fapt ce a provocat interventia lui Igas, care a anuntat ca PDL va incepe procedura de suspendare a presedintelui Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PD L suspendare Geoana, #Geoana suspendare Senat , #senator