PD-L il someaza pe Geoana sa convoace Biroul Permanent

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 15:10
1854 citiri
PD-L il someaza pe Geoana sa convoace Biroul Permanent

Grupul PD-L de la Senat i-a trimis, vineri, o noua scrisoare liderului camerei superioare, Mircea Geoana, prin care ii cere convocarea de urgenta a Biroului Permanent reunit al celor doua Camere, pentru a devansa data la care se va dezbate si vota motiunea de cenzura, asa cum a solicitat joi Traian Basescu.

"Mircea Geoana nu a inteles ca el ocupa pozitia de presedinte al Senatului, si nu de presedinte al grupului PSD sau de mesager al lui Adrian Nastase. Singurul interes al Partidului Social Democrat este sa arunce tara in haos si de aceea tergiverseaza intrarea in vigoare a legilor asumate de Guvern.

Aceasta amanare pune in pericol primirea transei de la Fondul Monetar International si riscam sa ajungem la sfarsitul anului in imposibilitatea de a mai plati salariile si pensiile. Una din legile a carei aplicare este amanata de blocajul PSD este Legea pensiilor care va elimina starea curenta in care 8.000 de pensii speciale de lux ar putea acoperi 60.000 de pensii medii", se arata in scrisoarea trimisa de grupul PD-L presedintelui Senatului.

'Geoana minte nerusinat'

Democrat-liberalii sustin ca Mircea Geoana "minte nerusinat" cand spune ca sesizarea lui Basescu privind dezbaterea motiunii la trei zile de la citire nu are temei legal.

"Domnul Geoana minte nerusinat cand afirma ca sesizarea privind dezbaterea motiunii la 3 (trei) zile de la citirea ei nu are temei legal, dovedind ca nici in ceasul al doisprezecelea nu intelege sa respecte Constitutia. Aceasta obstinatie de a raspunde comenzilor PSD, si nu interesului national, il descalifica pe Mircea Geoana ca al doilea om in stat.

Asteptam explicatii de la domnul Geoana pentru modul in care a tarat in noroi imaginea institutiei Senatului prin decizia de a bloca convocarea Birourilor Reunite si dezbaterea motiunii in termenele constitutionale. Din toate aceste motive ii adresam un ultimatum domnului Geoana pentru convocarea urgenta a sedintei conducerii Senatului conform Regulamentului", mai sustin pedelistii in scrisoare.

Mircea Geoana si Roberta Anastase au primit, joi, o scrisoare de la presedintele Traian Basescu, prin care se solicita devansarea dezbaterii motiunii de cenzura.

In scrisoarea transmisa presedintilor celor doua Camere, seful statului a explicat ca termenele trecute in Constitutie nu sunt respectate, deoarece, conform legii fundamentale, motiunea se dezbate si voteaza la trei zile de la citirea ei in plenul reunit.

In plus, presedintele a reamintit ca au existat decizii ale Curtii Constitutonale in care se arata ca se numara zilele calendaristice, nu cele lucratoare.

Basescu cere devansarea dezbaterii motiunii de cenzura

Dezbaterea motiunii de cenzura ramane insa valabila pentru ziua de marti, deoarece seful Senatului, Mircea Geoana, a respins cererea sefei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, de a convoca Birourile Permanente reunite pentru joi seara sau vineri dimineata.

Mircea Geoana, presedintele Senatului, a declarat ca nu este de acord cu cererea Robertei Anastase de a fi convocate Birourile permanente ale celor doua Camere, astfel incat motiunea de cenzura sa poate fi discutata sambata, cum a cerut presedintele Traian Basescu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#PDL Senat, #convocare Birouri Permanente, #scrisoare Geoana , #senator