Ziare.com

PSD, PNL si Mircea Geoana au contestat Legea Educatiei la CCR

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 18:04

   

PSD, PNL si Mircea Geoana au contestat Legea Educatiei la CCR
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a contestat, miercuri, Legea Educatiei la Curtea Constitutioanala, in sesizare aratandu-se ca procedura prin care a fost adoptata aceasta lege este neconstitutionala.

"In documentul adresat Curtii Constitutionale, presedintele Senatului acuza faptul ca Legea Educatiei a fost considerata adoptata in ciuda faptului ca acest proiect de lege a fost restituit Guvernului pe data de 30 noiembrie, in urma deciziei Birourilor Permanente Reunite.

Acelasi document invoca si decizia plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului din data de 14 decembrie 2010, de a considera legea mentionata ca fiind adoptata prin procedura angajarii raspunderii, argumentand ca astfel legea se plaseaza in afara oricaror reguli procedurale constitutionale si regulamentare, iar in mod special sa afla in afara regulilor constitutionale prevazute in ceea ce priveste angajarea raspunderii Guvernului", arata un comunicat remis Ziare.com.

In sesizarea sa presedintele Senatului argumenteaza ca "prin deciziile sale anterioare, Curtea Constitututionala a statuat cat se poate de clar faptul ca Guvernul nu poate sa foloseasca procedura angajarii raspunderii ori de catre ori constata ca Parlamentul nu dezbate ori nu adopta un proiect de lege pe cat de repede si-ar dori acesta, ori cand constata ca dezbaterile din Legislativ converg catre o directie nedorita de catre Executiv", potrivit documentului.

In ceea ce priveste Legea Educatiei aflata in dezbatere parlamentara la Senat, Mircea Geoana subliniaza faptul ca aceasta lege isi continua traseul legislativ, in acest moment actul normativ aflandu-se din nou in dezbaterea comisiei de invatamant din Senat, unde a fost retrimisa de catre plen la propunerea reprezentantilor Guvernului Romaniei.

Intre timp, si PSD impreuna cu PNL au sesizat Curtea Constitutionala in privinta Legii Educatiei nationale, atat pe procedura, cat si pe fond, a anuntat, miercuri, liderul deputatilor PSD Mircea Dusa, potrivit Newsin.

"Am depus la secretarul general, pentru a ne incadra in termenele date de plenul Camerei Deputatilor, sesizarea la CCR pe legea educatiei nationale. Sesizarea se refera atat la modul in care a fost adoptata legea, la proceduri, cat si la chestiunile de fond din textul legii, care sunt neconstitutionale in opinia noastra", a declarat deputatul PSD.

Social-democratul si-a exprimat speranta ca CCR se va pronunta, "ca si in alte dati, in sensul respectarii Constitutiei si a punerii in acord a Legii Educatiei cu prevederile Constitutiei".

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat marti, in plenul reunit al celor doua Camere, ca, prin retragerea semnaturilor de pe motiunea de cenzura pe Legea Educatiei a 22 parlamentari PNL, documentul nu mai este valabil, iar Legea Educatiei este considerata adoptata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 956 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"PSD, PNL si Mircea Geoana au contestat Legea Educatiei la CCR", deci trei partide???

"Fostul ministru liberal al Justitiei Tudor Chiariu"
A fost al patrulea partid???

 

"opozitia"face ce stie:saboteaza tara

PSD-PNL continua circul contestatiilor,motiunilor ,sbieretelor etc.Se afunda tot mai rau.Teo

 

Cred ca forte oculte actioneaza intens impotriva romanilor.

Nu inteleg dece acesti oameni politici responsabili sunt imotriva Legii Educatiei?Aceasta lege este vitala pentru viitorul copiilor nostri.

Sunt profesor,si cred ca actuala lege a educatiei este f.buna

Cred ca domnul Gioana,PSD siPNL au mari interese pentru ca aceasta lege sa nu intre in vigoare.lovesc grav in viitorul copiilor nostri si sunt iresponsabili.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor