Rocada prostanacilor (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 16:20
5579 citiri
Rocada prostanacilor (Opinii)
Foto: realitatea.net

PSD a intrat sub zodia prostiei. De la acea vorba lipita de "patriarhul" pesedistilor pe fruntea alesului de Dabuleni - "prostanacul" - nimic nu a mai functionat cum trebuie in PSD.

A urmat de atunci o serie nesfarsita de prostii, care mai de care mai gogonata. Dupa prima rocada din fruntea PSD, cand Ponta i-a luat locul celui care a pierdut niste alegeri ca si castigate, Partidul Social-Democrat si-a pecetluit soarta.

E atata spectacol in tara asta incat merita sa ramai aici doar ca sa te distrezi. Oricat primitivism, saracie si atmosfera de ev mediu ar salaslui condensate prin spatiul carpatic, trebuie sa admit ca circul pe care il fac la televizor vedetele zilei e paine curata.

"Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg care este calculul" - vorba care il va urmari pe Mircea Geoana toata viata ca o sinteza a intregii sale activitati spune totul despre ce se intampla zilele astea in Senat, la PSD si, in general, in politica romaneasca.

Ca Geoana nu intelege ce i se intampla nici batut de Dumnezeu nu mai e o noutate si, in concluzie, nicio stire. Dar ca nici Ponta, Iliescu & comp. PSD nu pricep mare lucru din ce li se intampla, asta e chiar o stire.

De cand a pierdut alegerile, Mircea Geoana nu mai reprezinta absolut nimic. Sezand mandru pe scaunul celei de-a doua functii in stat, una doar simbolica, fara nicio importanta practica (alta decat a tine locul presedintelui in cazul in care acesta devine indisponibil), incapatanarea lui Mircea Geoana de a renunta la fotoliul din fruntea Senatului nu mai lasa loc decat la speculatii denigratoare.

Ori a constientizat si domnia sa ca este, din punct de vedere politic, mort si aproape ingropat. Ori deja se reorienteaza spre alte zari mai mult sau mai putin democrate. Si, vazandu-l cum se zbate sa supravietuiasca, ce face PSD in privinta asta? Il invie, ii da apa la moara si se gandeste cum sa scape de un om care nici nu deranja, nici nu ajuta. Pentru ca, sincer, ori Geoana, ori Corlatean, ori Sarbu sau cine ar mai putea fi in fruntea Senatului - care-i miza, unde-i castigul pentru PSD?

La fel de adevarat, nici fara functia de la Senat, PSD nu pierde mai nimic. Pentru ca a pierde ar insemna ca in anul care urmeaza lui Traian Basescu sa i se faca atat de rau (Doamne fereste, totusi!), incat sa nu isi mai poata exercita functia. Abia atunci functia de presedinte al Senatului ar conta pentru PSD. In rest, nimic. Doar prostanaci mai multi.

Si, ca si cum PSD nu s-ar fi facut de ras suficient prin incercarea de a-l inlocui fara succes pe Geoana, liderii social-democrati s-au umilit si pentru ca au dat dovada ca nu sunt in stare sa-l schimbe din functie. Astfel si-au exhibat si durerea cea mai mare - vizita lui Geoana in Statele Unite.

Si uite asa, din doua prostii si trei stangacii, Geoana a obtinut ce a visat. Aer. PSD a demonstrat ca nu e in stare nici macar sa isi controleze functiile. S-a facut de ras si a tras in jos si USL, scufundandu-l pe nepregatite in penibil si pe Crin Antonescu (care habar n-avea nici el de nimic).

In final, Geoana nu demonstreaza decat pe ce mize mici a ajuns sa joace. Se agata de o functie care-i aproape expirata. Se mai viseaza candidat, cand inca nu si-a spalat rusinea de dupa relaxarea din SPA-ul lui Vintu. Isi inchide toate portile catre partid si priveste spre nicaieri. Salvarea lui - tradatorii anonimi din UNPR, ori Alba ca Zapada. Ori iesirea definitiva din politica.

Paradoxal - vizita din 2009, din Rusia, l-a terminat ca prezidentiabil; vizita din 2011, din SUA, l-a exclus din partid. Un destin inceput excelent peste Ocean, dar frant penibil in Dambovita. In timp ce PSD se incapataneaza sa demonstreze ca nu a invatat nimic. Ramas un musuroi de interese mult prea divergente, partidul isi continua decaderea.

De data asta, un alt paradox, PSD s-a lovit de cea mai slaba nuca posibila. Prin ricoseu a lovit si in imaginea USL. O suma de penibilitati neputincioase care se anihileaza reciproc. Cu asa Opozitie, ne mananca Puterea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Mircea Geoana presedinte Senat, #Victor Ponta Geoana revocat, #conflict Geoana Ponta , #senator