Senatul isi alege un nou presedinte - Geoana isi ia ramas bun si nu voteaza

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 16:47
2257 citiri
Senatul isi alege un nou presedinte - Geoana isi ia ramas bun si nu voteaza
Foto: TVR

Mircea Geoana, fostul presedinte al Senatului, le-a multumit colegilor sai pentru onoarea de a-i conduce, timp de trei ani, le-a dat sfaturi si, nu in ultimul rand, si-a cerut scuze pentru toate greselile pe care le-a facut in timpul in care a condus sedintele Senatului.

In plus, Geoana a anuntat ca nu va participa la votul privind noul presedinte al institutiei.

"Vreau sa va multumesc ca si atunci cand discutiile au fost incandescente, tonul discutiei a ramas civilizat. Cred ca am reusit ca impreuna sa ramanem un loc serios. Vreau sa va rog in timpul care mai ramane din actualul mandat ca, indiferent pe cine veti alege, sa incercati si sa incercam sa nu cadem in acea mocirla si acea patima care discrediteaza pe toata lumea", le-a spus Mircea Geoana senatorilor care urmeaza sa-i desemneze succesorul.

Fostul presedinte al Senatului i-a indemnat pe colegii sai sa pastreze Romania "pe un drum democratic si civilizat" si sa continue sa-l cheme pe primul ministru "sa dea socoteala in fata Parlamentului".

"Va rog din inima sa nu abandonati lupta. Pentru salvarea democratiei parlamentare, avem obligatia de a pastra Romania pe un drum democratic si civilizat. Personal, raman prietenul dumneavoastra, voi continua sa ajut cu puterile mele aceasta institutie. Ii urez succes de pe acum succesorului meu, indiferent de culoarea politica", a adaugat Mircea Geoana.

Geoana: Romania este contra cronometru

Fostul senator PSD si-a cerut, in continuare, scuze pentru toate greselile facute. "As vrea sa ma scuzati, in final, pentru greselile pe care le-am facut. Daca am suparat pe cineva, daca direct sau indirect am jignit pe cineva, va rog sa ma scuzati. A fost probabil un exces de zel sau un exces de politica", a mai spus acesta.

Anuntand ca nu-l va vota pe noul presedinte al institutiei parlamentare, Geoana a adaugat ca "nu s-a inventat un aparat de vot negativ la doua butoane. Politic si uman cred ca intelegeti ca nu am cum sa prefer pe cineva din partea Puterii si nici din partea celor care au declansat o actiune pacatoasa".

In final, inainte sa fie aplaudat de catre colegi, fostul presedinte le-a urat senatorilor "un 1 Decembrie cu bucurie".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Mircea Geoana vot presedinte Senat, #Mircea Geoana discurs senatori, #Mircea Geoana scuze senatori , #senator