Toni Grebla: Exista cale de impacare cu Geoana - decizia de excludere nu e decizie

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 11:28
2302 citiri
Toni Grebla: Exista cale de impacare cu Geoana - decizia de excludere nu e decizie

Presedintele Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, Toni Grebla de la PSD, a declarat ca e posibila o reconciliere intre conducerea partidului si Mircea Geoana, dupa ce Comisia de Integritate a acestei formatiuni a decis excluderea acestuia din partid.

"Exista o alta cale. Doar actuala Putere zice ca exista o singura cale. Intotdeauna exista o alta cale", a raspuns Grebla pentru Ziare.com, intrebat daca exista o modalitate de impacare cu Mircea Geoana.

In opinia sa, cele doua parti vor trebui sa discute in urmatoarele doua saptamani, pana cand Comitetul Executiv al PSD decide excluderea sa din partid.

"Am fost, sunt si voi ramane omul negocierilor, al discutiilor si al dezbaterilor. Doua saptamani e timp suficient ca domnul Geoana sa-si precizeze foarte clar pozitia, sa existe o redobandire a increderii si sa fie gasita o solutie inteleapta (...)nu e vorba de concesii, cat sa aiba o discutie barbateasca, serioasa, sincera, pentru a clarifica lucrurile si a vedea ce e de facut", a mai afirmat senatorul PSD.

Secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, declarase si el, duminica, faptul ca isi doreste o impacare cu Mircea Geoana.

"Eu imi doresc acest lucru pentru ca vreau ca PSD si USL sa ramana doua structuri foarte puternice si sa poata da jos acest Guvern mafiot si aceasta Putere care distruge Romania. Iar pe de alta parte, imi doresc ca Mircea Geoana, care are o anumita expertiza, o anumita reprezentativitate in populatie si in partid sa isi puna toate eforturile si tot ce poate aduce el in slujba acestui partid", a declarat Dragnea.

E decizia nula? Nu e decizie

Toni Grebla spune ca decizia Comisiei de Integritate Morala si Arbitraj din PSD, de excludere din partid a lui Mircea Geoana, nu e lovita de nulitate, cum a acuzat acesta, din cauza faptului ca "are valoare de recomandare".

"In primul rand, nu e o decizie, e o recomandare, are valoarea unei recomandari, astfel incat nu chestiunile procedurale sau de forma conteaza. Sigur ca ar fi fost bine sa fie audiat, dar chestiunile de forma nu sunt relevante. Comitetul Executiv va lua o decizie pe fondul cauzei, cu votul majoritatii membrilor", ne-a mai precizat Toni Grebla.

Senatorul de Gorj a spus si ca "orice scandal aduce un anume bagaj negativ. Vedeti ca in urma vreunui scandal un partid a crescut in sondaje?"

Geoana: Decizia e nula

Mircea Geoana, presedintele Senatului, in cazul caruia Comisia de Integritate a PSD a inaintat cererea a fi exclus din PSD catre Comitetului National Executiv, sustine ca "decizia de astazi, 13 noiembrie 2011, a Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD este nula de drept din perspectiva Statutului PSD si reprezinta o nulitate absoluta din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice, intrucat neaudierea partilor atrage nulitatea absoluta a deciziei".

Geoana: Decizia comisiei de integritate este nula de drept si este nula in mod absolut

Fiind nula din toate punctele de vedere, decizia nu produce consecinte", se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Prin aprobarea Statutului nou in 2010, vechea Comisie si-a incheiat de drept existenta si mandatul. Noua Comisie trebuia sa analizeze sesizarea BPN in format de 9 membri, nu de 48 de membri.

Astfel, statutul PSDs prevede la art. 162 alin.(3): Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala este alcatuita din 9 membri alesi direct de Congres, cate unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propusi de organizatiile PSD constituite pe raza teritoriala a acestora si un membru propus de Presedintele PSD. Avand in vedere cele de mai sus, formula in care s-a intrunit Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala, cu 48 de membri, este nestatutara", sustine pesedistul, in comunicat.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...