Tv Ziare.com - Iulian Urban: PSD vrea sa-l schimbe pe Geoana cu Mitrea la Senat

Vineri, 05 Martie 2010, ora 19:18
3832 citiri
Tv Ziare.com - Iulian Urban: PSD vrea sa-l schimbe pe Geoana cu Mitrea la Senat

"In cazul in care senatorii vor decide miercuri prin vot suspendarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, conform regulemantului, PD-L ar avea dreptul sa solicite functia pentru ca a castigat alegerile, dar nu va face asta, ci va face o propunere asa cum vor face toate partidele politice, iar senatorii vor alege varianta pe care si-o doresc", a declarat vineri senatorul PD-L, Iulian Urban, la Televiziunea Ziare.com.

"Daca tu te ascunzi in spatele regulamentului inseamna ca ai incalcat legea si incerci sa te folosesti de un regulament deficitar si sa ramai singurul om mai presus de lege din Romania. De abia dupa vot va deveni complicata situatia. Daca vor decide sa il dea jos din functie pentru ca a incalcat regulamentul, grupurile parlamentare ar trebui sa faca propuneri pentru noi candidati.

PSD se va folosi de articolul 23 din regulament si va spune ca are acest drept prioritar de a pretinde functia, insa PSD va avea o mare problema. Sa nu uitam ca in 2008 alegerile generale au fost castigate de PD-L si prima optiune la sefia Senatului Romaniei o va avea PD-L, insa nu va invoca acest lucru, ci va respecta ca toate grupurile sa faca propuneri, iar noul presedinte sa fie desemnat prin vot, de senatori", a spus democrat-liberalul.

Iulian Urban a lansat teoria ca tot acest scandal legat de suspendarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului nu este decat o razbunare pusa la cale de acesta pentru colegii care s-au tot straduit de ceva vreme sa il impinga de pe "marginea prapastiei" dupa ce a pierdut alegerile.

"Cred ca in scurt timp Geoana ne va demostra ca cumva el a declansat si alimentat aceasta situatie si noi ceilalti ne-am lasat antrenati in acest joc. Neoficial din zona colegilor de la PSD se aude ca au pregatit o varianta, adica Miron Mitrea. E suspect in conditiile in care exista semnale ca pana luni 2 senatori de la PSD vor mai trece la independenti, iar altii vor lipsi miercuri de la votul Senatului.

Oare PSD vrea cu adevarat sa il sprijine sau dandu-si seama ca a gresit vrea sa il inlocuiasca? Am fost contactati de colegi de la PSD care ne-au spus: Vedeti ca am vrea ca votul sa fie unul secret. Nu stiu cat de mare este interesul PSD de a-l apara pe Geoana, ci cat de a face orice ca sa mentina pozitia in sanul PSD", a mai spus senatorul democrat liberal.

Geoana vrea sa se razbune pe pesedistii care l-au impins pe marginea prapastiei

Iulian Urban sustine ca Mircea Geoana trebuie sa raspunda pentru ca a incalcat regulamentul si nu a supus votului plenului Senatului o solicitare venita de la colegi.

"Votul majoritatii este cel care trebuie sa decida si cel care conteaza. Functionarea Senatului si a Biroului Permanent este greoaie. Miercuri 10 martie Mirce Geoana va avea ocazia sa raspunda acuzatiilor care i se aduc si dupa aia se va trece la vot si daca majoritatea decide daca el va mai fi sau nu presedinte", a mai precizat acesta.

Iulian Urban crede ca in acest moment Mircea Geoana a jucat extrem de inteligent: "Si noi ne-am lasat si trebuia sa ne lasam antrenati in jocul lui si stiam. Practic el a fortat lucrurile ca sa ajunga in situatia in care sa le demonstreze celor de la partid ca de fapt niciodata nu si-au dorit sa il mentina la sefia partidului si asa risca sa isi piarda cel de-al doilea om in stat.

"Mircea Geoana se razbuna pe cei care au facut tot ce au putut sa il impinga pe marginea prapastiei dupa ce a pierdut alegerile. Insa nu se poate niciodata cenzura vointa majoritatii parlamentarilor, nu poti sa interzici senatorilor si deputatilor sa isi exprime dreptul prin vot.

Este putin nefericita formularea, PD-L nu vaneaza scaunul lui Geoana, ci sa se aplice regulamentul in sensul sanctionarii celui care a incalcat regulamentul. El nu a respectat dreptul unor parlamenteri de a supune la vot o cerere pe care ei o adreseaza", a mai spus Urban.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iulian Urban Mircea Geoana, #Miron Mitrea presedinte Senat , #senator
Comentarii
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5
visul unei nopti de (prima)vara , sogunul forrest gump suspendat pe motive de boala si geoana sogun interimar?!nu cumva de aceea mitrea si geoana rocada la rege?!DUMNEZEU NU DOARME ESTE DOAR CINIC CU ROMANIA...TARA PE CARE CETATENII EI NU DAU 2 BANI ...