Voiculescu pierde sprijinul lui Geoana si Nastase?

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 18:00
1350 citiri
Voiculescu pierde sprijinul lui Geoana si Nastase?
Foto: DanVoiculescu.ro

Presedintele PSD Mircea Geoana si presedintele Consiliului National Adrian Nastase, ambii aspiranti la sefia partidului, s-au abtinut vineri sa comenteze decizia de politie politica data de CAB in cazul lui Dan Voiculescu si daca acesta ar mai trebui sustinut in functia de vicepresedinte al Senatului.

Mircea Geoana a insistat asupra faptului ca decizia CAB poate fi in continuare atacata, nu a precizat daca in situatia in care aceasta va deveni definitiva PSD ii va retrage sprijinul lui Voiculescu.

"Inteleg ca nu este o decizie definitiva si nimeni, cu atat mai putin eu si noi care suntem intr-o alianta cu cei de la PC putem sa dam verdicte inainte ca justitia sa se pronunte. In clipa in care va exista o decizie definitiva a justitiei romanesti e o alta conversatie, pana atunci prezumtia de nevinovatie si dreptul democratic de a face apel la aceasta decizie ii apartine domnului Voiculescu", a afirmat Geoana.

La randul sau, Nastase a fost intrebat daca formatiunea sa il mai poate sprijini pe Voiculescu atata timp cat acestuia i s-a reconfirmat decizia de politie politica.

"Nu am detaliile in legatura cu acest subiect (...) Eu apreciez foarte mult faptul ca stand aici primesc din partea dumneavoastra (a jurnalistilor, n.r.) diverse informatii. Sa-mi dati voie totusi sa le preiau in lectura proprie si dupa aceea sa comentez", a spus Nastase.

Curtea de Apel a decis ca Voiculescu a facut politie politica

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, vineri, ca Dan Voiculescu a facut politie politica, respingand contestatia omului de afaceri impotriva verdictului dat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in data de 7 august 2006, dar decizia nu este definitiva.

Instanta a decis: Dan Voiculescu a facut politie politica (Video)

Dan Voiculescu a declarat la ultimul termen al procesului, din 29 ianuarie, cand a fost audiat de instanta, ca era obligat de conducerea intreprinderii unde lucra inainte de Revolutie sa dea informatii despre rude ale sale plecate din tara, dar ca nu stie in ce scop erau folosite respectivele informatii.

De asemenea, Voiculescu a negat ca ar fi stiut ce "cadru" a contribuit la fuga din Romania, in 1974, a familiei Silaghi, explicand ca era obligat la serviciu sa dea informatii daca are rude plecate din tara. Practic, Voiculescu a aratat ca a fost constrans sa dea informatii despre fuga verisoarei sale.

In sustinerea pledoariei finale, avocatii lui Voiculescu au aratat ca deciziile CNSAS potrivit carora clientul lor ar fi colaborat cu Securitatea nu sunt legale si ca ar trebui anulate de instanta, avand in vedere ca acesta a fost constrans sa dea note informative si ca, mai mult, la randul sau a fost urmarit de informatori ai fostei Securitati.

Voiculescu semna din ironie Felix

In ceea ce priveste notele semnate cu pseudonimul "Felix", Sergiu Andon a declarat ca acest fapt se datoreaza caracterului clientului sau, care a semnat "din ironie" o parte din notele date conducerii intreprinderii unde lucra cu acest nume, "sacait" fiind de cererile de a da informatii.

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a dat publicitatii un comunicat in care spune ca decizia Curtii de Apel potrivit careia a facut politie politica a fost luata impotriva unor argumente "solide din punct de vedere juridic si moral" si a anuntat ca va face recurs la ICCJ.

Voiculescu s-a aratat surprins de decizia Curtii de Apel si anunta ca aceasta va fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dan Voiculescu: Institutiile sunt sub presiuni politice, nu am facut politie politica

"Impotriva acestei decizii pledeaza argumente morale si juridice solide. Dan Voiculescu se arata convins ca, in ciuda momentului extrem de dificil pe care il traverseaza institutiile din Romania, aflate sub presiunea unui grup politic cu dirijor unic, decizia Inaltei Curti de Justitie si Casatie va fi diferita, restabilind adevarul in granitele sale firesti", se arata in comunicatul biroului de presa al PC.

Liderul conservatorilor si-a sustinut inca o data nevinovatia in chestiunea colaborarii sale cu organele represive ale regimului comunist. "Dan Voiculescu asigura opinia publica ca nu a facut politie politica si nu a fost informator al Securitatii, limitandu-se doar la respectarea normelor care reglementau activitatea in comertul exterior pana in anul 1989", se spune in comunicatul citat.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Voiculescu vicepresedinte Senat, #Geoana sustinere Voiculescu, #sustinere Voiculescu Senat , #senator