Votul pe Legea ANI in Senat: Singura abtinere a fost a lui Geoana

Miercuri, 25 August 2010, ora 18:11
3075 citiri
Votul pe Legea ANI in Senat: Singura abtinere a fost a lui Geoana

Legea Agentiei Nationale de Integritate a trecut, marti, de plenul Senatului cu 78 de voturi pentru si o abtinere. A cui? A presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

Curiosi sa aflam cine a fost singurul senator care s-a abtinut de la votul "Legii 270/2010 privind consolidarea integritatii in exercitarea functiilor si demnitatilor publice", in conditiile in care PSD a anuntat prin vocea presedintelui de partid, Victor Ponta, ca nu participa la vot, iar liberalii au spus ca vor vota favorabil, ne-am uitat pe site-ul Senatului sa vedem cine a procedat altfel decat a decis conducerea partidului.

Am constatat astfel ca pe lista cu votul electronic din Senat la Legea 270/2010, singurii social-democrati care apar sunt Mircea Geoana si Sergiu Nicolaescu. Presedintele Senatului figureaza ca s-a abtinut, iar binecunoscutul regizor ca nu a votat. In schimb, ceilalti social-democrati nu apar deloc, semn ca nu au activat sistemul de vot electronic, probabil in urma unei intelegeri avute anterior.

Contactat de Ziare.com, senatorul PSD Toni Grebla a explicat: "E practic acelasi lucru, toti ne-am abtinut de la vot. Unii votand abtinere, altii neparticipand la vot, care inseamna tot abtinere".

Intrebat cum de nu a procedat Mircea Geoana la fel ca toti ceilalti colegi ai sai din PSD, senatorul Toni Grebla a comentat ca "probabil s-a inteles in mod diferit" si a precizat ca, pana la urma, si votul lui Mircea Geoana tot abtinere inseamna.

De asemenea, Sergiu Nicolaescu cel mai probabil a avut tendinta de a vota, dar s-a abtinut in ultimul moment. "La votul electronic se apasa practic pe doua butoane, pe unul se activeaza butonul de vot si pe al doilea practic votezi: da, nu sau abtinere. Dansul a activat primul buton, semn ca a avut intentia sa voteze, dupa care nu a mai votat", a explicat Toni Grebla.

Contactat de Ziare.com, Mircea Geoana a explicat ca nu a fost vorba de o lipsa de comunicare cu colegii sai de partid, asa cum s-ar putea interpreta, ci de o asumare a pozitiei de presedinte al Senatului, calitate in care a condus sedinta de plen si care l-a determinat sa aleaga aceasta modalitate de abtinere de la vot.

"Indicatia politica a fost de a participa la lucrari pentru a asigura cvorumul sedintei si de a nu vota legea ANI. Lucru pe care l-am si facut. Conducand sedinta de plen, am actionat in sensul celor convenite cu ceilalti colegi", a raspuns Mircea Geoana intrebarii noastre.

Citeste si:
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...