Ziare.com

Mircea Geoana: Bugetul de stat pentru 2012 este alcatuit gresit

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 18:58

   

Mircea Geoana: Bugetul de stat pentru 2012 este alcatuit gresit
Fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, sustine ca bugetul pentru 2012 este construit gresit si nu va raspunde necesitatilor economice si sociale ale Romaniei.

"In modul in care a fost prezentat Parlamentului Romaniei, Bugetul de stat pentru 2012 este alcatuit gresit si nu reuseste sa raspunda necesitatilor economice si sociale ale Romaniei. Bugetul nu are nicio viziune. Posibilitatea de a cheltui atat cat ai nu este o viziune, ci o normalitate. Prognozele de crestere economica sunt prea optimiste, pentru ca bugetul a fost construit printr-o abordare care nu fundamenteaza si nu detaliaza corespunzator veniturile", a declarat Mircea Geoana, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Fostul lider social democrat crede totusi ca bugetul poate fi corectat, de aceea a depus sase amendamente, prin care spera ca "banii romanilor vor fi dati acolo unde este cea mai mare nevoie de ei".

"Primul amendament se refera la indexarea pensiilor cu 3,2%, prin reducerea cu 4,9% a cheltuielilor de functionare a statului. Acesti bani pot fi luati de la cheltuielile de functionare ale statului, de la achizitia de bunuri si servicii. O reducere cu 4,9% a cheltuielilor cu bunurile si serviciile statului, ale ministerelor si administratiilor publice, ar face posibil sa avem bani pentru pensionarii atat de loviti de ultimii 3 ani de criza economica", mai sustine senatorul.

Un alt amendament depus de fostul presedinte al Senatului, la bugetul pe 2012, se refera la continuarea finantarii dezvoltarii satelor romanesti.

"Continuarea finantarii dezvoltarii satelor romanesti prin realocarea banilor alocati astazi pe criterii pur politice din cadrul Programului National pentru Dezvoltarea Infrastructurii (PNDI). Al treilea amendament presupune limitarea alocarii discretionare, pe criterii politice, a banilor din Fondul de Rezerva aflat la dispozitia Guvernului. Propunem ca, prin derogare de la dispozitiile Legii nr. 500/2002, destinatia oricarei plati din fondul de rezerva bugetara sa fie supusa aprobarii prealabile a Parlamentului", mai explica fostul lider al PSD.

Mircea Geoana vrea sa se creeze un fond special de stimulare a practicii studentilor, pentru a reduce somajul in randul tinerilor absolventi.

"Am propus crearea Fondului special de stimulare a practicii studentilor destinat aplicarii Legii nr. 72/2007, ce va fi desprins din si gestionat separat de bugetul asigurarilor pentru somaj existent. Prin implementarea acestui fond se reduc semnificativ costurile cu finantarea indemnizatiilor de somaj pentru absolventi, mare parte dintre acestia urmind a fi deja integrati la finalizarea studiilor de invatamant superior", a explicat senatorul.

Mircea Geoana anunta ca al cincilea amendament se refera la asigurarea in 2012 a medicamentelor pentru bolnavii Romaniei.

"Propunem ca sumele incasate din contributia prevazuta in O.U.G. nr. 77/2011 sa fie utilizate exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor cu medicamentele incluse in programele nationale de sanatate, precum si pentru medicamentele cu sau fara contributie personala, folosite in tratamentul ambulatoriu pe baza de prescriptie medicala prin farmaciile cu circuit deschis, in tratamentul spitalicesc", a mai declarat acesta.

Despre al saselea amendament, Mircea Geoana sustine ca "reprezinta un gest de minim respect pentru militarii care au reprezentat Romania in teatrele de operatiunii din afara tarii in ultimii 20 ani".

"Propunem ca amendament la bugetul de stat pentru anul viitor ca atat aprobarea, cat si plata proiectelor care sunt cofinantate cu fonduri europene sa se realizeze cu prioritate pentru acele proiecte in care sunt angajati pe durata derularii acestora fosti militari care au facut parte din misiunile internationale ale Romaniei de combatere a terorismului, de sprijinire a pacii sau la misiunile umanitare in care Romania este sau a fost implicata, in teatre de operatiuni din afara granitelor tarii, in misiuni desfasurate sub egida NATO, UE, ONU sau in misiuni tip coalitie", a mai spus fostul presedinte al Senatului.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce a iesit neelegant Geoana din PSD ?

Fiindca : a dat tot din casa si a facut conferinta vorbind despre Oprescu, despre vestita cronicareasa cu picioare lungi, despre lobby si vorbe aruncate la manie "Blumbergarilor" la New York.
Si-a taiat singur craca de sub picioare si cei care il sustineau nu mai au curaj sa plece cu el, indiferent ce formatiune politica ar vrea sa-si construiasca

 

 

Scurte nuvele de Mircea Geoana,

Am citit cu atentie amendamentele sustinute de Mircea Geoana. Este la fel de actual PSD-ist, chiar putin mai bun acum, "ataca sistemul" cu dezinvoltura, desi nu mai poarta costum "boss". Am retinut: 1) pensii pentru electoratul lovit de toti politicienii din carpeli
2) dezvoltarea satelor ramase pustii 3) bani din fondul aflat la dispozitia guvernului pentru PSD, acelasi concert repetitiv lipsit de coordonate morale.Geoana are iesiri publice dincolo de relatia fireasca a pozitiei sale vizavi de partidul din care a iesit neelegant.

 

 

Geoana, neelegant.

In ce lume este Geoana ne elegant??? Sa ne uitam ca in campanie a facut singur de la 9% la 50,45%. si singura tinichea de coada, au fost Iliescu

 

 

geoana

- presteaza in continuare pentru opozitie ?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor