Geoana a primit NUP in cazul sesizarii ANI

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 13:28
1783 citiri
Geoana a primit NUP in cazul sesizarii ANI

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dat aviz de neincepere a urmaririi penale in cazul in care seful Senatului, Mircea Geoana, a fost acuzat de fals in declaratii.

Rezolutia privind neinceperea urmaririi penale a fost transmisa la cabinetului presedintelui Senatului miercuri, 12 mai, potrivit Mediafax.

Anchetatorii au stabilit ca tranzactia imobiliara din 2005, referitoare la 17 loturi de teren, in suprafata de peste 9.500 de metri patrati din Bucuresti, dobandite de Mihaela Geoana, nu a contribuit la averea familiei din acel an, loturile fiind revandute pentru aceeasi suma de 48.300 de euro.

Procurorii au apreciat ca nu s-a inregistrat nici o modificare a averii senatorului, tranzactia fiind mentionata in declaratia de avere din 2006, la capitolul terenuri iesite din patrimoniul sau, astfel ca nu poate fi acuzat de fals in declaratii.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul ICCJ in cazul lui Mircea Geoana, care s-ar face vinovat de fals in declaratii, in legatura cu achizitionarea unui apartament si a doua locuri de parcare in valoare de 733.000 de euro.

Geoana a negat acuzatiile aduse, spunand ca este vorba despre o tentativa de defaimare a sa, coordonata de Traian Basescu.

Mircea Geoana: Se incearca punerea cu botul pe labe a PSD

"E o facatura la comanda politica si acest lucru a ajuns sa fie o procedura sistematica in Republica Portocalie. Este pur si simplu o actiune de intimidare si de lezare a bunei credinte a mea.

Sunt mahnit de faptul ca putem trai intr-o tara in care, pur si simplu, la un ordin politic, se poate declansa orice, despre oricine, dupa cheful si nevoia politica a celor care ne conduc. Regret faptul ca institutii ale statului roman se pun pres si executa niste ordine politice", declara Geoana, la sfarsitul lunii ianuarie.

#Mircea Geoana, #Geoana declaratie avere, #NUP Geoana, #NUP Geoana avere , #stiri Mircea Geoana