Geoana: Cheltuirea banilor publici, punctul slab al Romaniei

Marti, 16 Iunie 2009, ora 13:58
1122 citiri
Geoana: Cheltuirea banilor publici, punctul slab al Romaniei
Foto: Cotidianul

Seful Senatului, Mircea Geoana, a declarat marti, in cadrul intalnirii Grupului I al Comitetului Economic si Social European, ca principalul punct vulnerabil al Romaniei este ca statul nu este capabil sa formuleze politici publice.

"Daca ar fi sa indic un punct vulnerabil pe care Romania il are, este slaba capacitate a statului roman de a formula politici publice si de a asigura transparenta si eficacitatea cheltuirii banului public, mai ales in zona achizitiilor publice. Acest lucru este o chestiune pe care niciun guvern roman nu a reusit sa o faca si poate ca a sosit clipa sa incepem sa facem ceva", a declarata Geoana.

Liderul social-democrat a mai spus ca nu mai trebuie ca responsabilitatea gasirii solutiilor pentru criza economica sa pice pe umerii unei singure persoane sau ai unei singure institutii, criticand, astfel, atacul presedintelui Traian Basescu la adresa Bancii Nationale.

"A sosit clipa sa nu mai consideram raspunsul la criza apanajul unui singur om sau a unei singure institutii. (...) Va trebui sa facem o analiza mult mai serioasa la ceea ce se intampla in economia romaneasca", a spus Geoana.

Liderul PSD a mai explicat ca trebuie sa incepem sa se gandeasca si pe termen lung, nu doar pe termen scurt, si sa se inceapa pregatirea relansarii economice de dupa terminarea crizei.

"Trebuie sa gandim nu numai cum depasim criza, dar si cum pregatim relansarea economica dupa ce aceasta criza se va fi terminat. (...) Daca vrem sa relansam Uniunea Europeana, daca vrem sa relansam economiile tarilor noastre, daca vrem sa relansam economia Romaniei, nu putem decat sa reusim impreuna, si la nivel national si la nivel european. (...) Este pacat de o natiune care are un rezervor si un potential de dezvoltare incredibil de puternic", a conchis Geoana.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Mircea Geona, #relansare economia Romaniei, #guvern politici publice, #criza economica , #stiri Mircea Geoana