Geoana: Comasarea alegerilor are efectul unei potentiale lovituri de stat

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 21:55
2995 citiri
Geoana: Comasarea alegerilor are efectul unei potentiale lovituri de stat
Foto: Antena 3

Fostul presedinte al Senatului Mircea Geoana nu este de acord cu proiectul privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare pentru luna noiembrie a anului viitor si crede ca acest lucru are efectul unei potentiale lovituri de stat.

"Este un gest politic atat de periculos si de nesocotit, incat risca sa arunce in aer nu doar stabilitatea interna a tarii, dar poate sa decredibilizeze in cel mai serios mod Romania in fata partenerilor internationali, sabotand orice fel de progres obtinut.

(...) In aceste, conditii, comasarea alegerilor are efectul unei potentiale lovituri de stat, cu toate consecintele interne si internationale care decurg de aici", a transmis Geoana, sambata, printr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

MAI propune comasarea alegerilor locale si parlamentare din 2012

Acesta mai sustine ca proiectul comasarii alegerilor este un abuz de putere facut in interesul "unei clici politice consiente de erodarea sa electorala".

Geoana mai crede ca, in cazul in care s-ar intampla asa ceva, Puterea va avea un mare avantaj, adaugand ca, daca pana acum "guvernantii au fraudat alegerile folosind institutiile statului, acum cei de la PDL se pregatesc sa le fure cu ajutorul unor legi strambe".

A.G.

#Geoana comasarea alegerilor, #comasare alegeri 2012 , #stiri Mircea Geoana