Geoana, convorbire telefonica cu Victoria Nuland - ce au discutat

Sambata, 01 Martie 2014, ora 14:27
3947 citiri
Geoana, convorbire telefonica cu Victoria Nuland - ce au discutat

Senatorul Mircea Geoana, inalt reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica, a avut, vineri, o convorbire telefonica cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia.

Acestia au discutat despre situatie politica din Romania si evenimentele din Ucraina si Republica Moldova.

"Am prezentat recentele evolutii politice din Romania si i-am transmis faptul ca schimbarea de majoritate va asigura mai multa coerenta actiunilor Guvernului. Principalele prioritati ale guvernarii raman neschimbate in politica economica, externa si de securitate ale Romaniei.

In cadrul discutiei, a fost subliniat si rolul bunei guvernari, a transparentei si a unui mediu de afaceri stabil si predictibil pentru sustinerea relansarii economice si a atractivitatii Romaniei pentru investitii si dezvoltare, in conditii de stabilitate politica si macroeconomica", a declarat Mircea Geoana, potrivit unui comunicat de presa.

Crimeea in alerta: Mii de soldati rusi in peninsula, proteste la granita Ucrainei cu Rusia

Potrivit sursei citate, au fost discutate de catre cei doi oficiali si situatia din Ucraina si din peninsula Crimeea.

"Integritatea teritoriala, stabilitatea politica si financiara a Ucrainei reprezinta prioritati de prim ordin pentru SUA si UE. Ca vecin al Ucrainei, Romania va sustine activ toate initiativele menite sa asigure stabilitatea regionala si traseul european al Ucrainei, Republicii Moldova si al Georgiei.

Au fost evocate si modalitatile prin care comunitatea internationala, inclusiv statele din regiune, pot asigura sprijin economic si politic pentru Ucraina si Republica Moldova in acest moment critic", a afirmat Geoana cu privire la discutia purtata pe aceasta tema cu oficialul SUA.

Seful Pentagonului: Cum se vor implica SUA in evenimentele din Ucraina

De asemenea, Geoana a vorbit cu Nuland despre Republica Moldova si vizita de saptamana viitoare a lui Victor Ponta la Washington.

"Vizita premierului Ponta la Chisinau si a premierului Leanca la Washington, de saptamana viitoare, au fost de asemenea evocate, ca elemente ale interesului SUA si al Romaniei pentru sprijinirea activa a Republicii Moldova, in contextul crizei ucrainiene si a semnarii de catre R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE din august 2014", a mai declarat oficialul roman dupa discutia cu Victoria Nuland.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Mircea Geoana discutie Victoria Nuland, #Geoana Nuland situatie Ucraina, #Geoana Nuland Moldova, #Victor Ponta vizita America , #stiri Mircea Geoana
Comentarii