Geoana: Declaratia ministrului francez Valls, incorecta

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 20:05
734 citiri
Geoana: Declaratia ministrului francez Valls, incorecta

Mircea Geoana, presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru aderarea la spatiul Schengen, a declarat, joi, ca declaratia ministrului francez de Interne, Manuel Valls, este incorecta fata de Romania si ca pozitia oficiala a Frantei este cea exprimata de catre premierul Ayrault la Bucuresti.

Mircea Geoana a avut joi o convorbire telefonica cu ambasadorul francez in Romania, Philippe Gustin, in care si-a exprimat increderea ca Romania conteaza in continuare pe solidaritatea traditionala a Frantei, se mentioneaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Faptul ca premierul francez, un partener important al Romaniei, a vorbit in premiera de o aderare etapizata, trebuie considerata in continuare ca pozitie oficiala a Frantei. Acest sprijin, afirmat in cadru oficial, nu poate fi comparat cu o declaratie de presa", se mentioneaza ion comunicatul de presa.

"Declaratia ministrului francez de interne Manuel Valls este incorecta fata de Romania. Preocuparile domniei sale, in calitate de ministru de interne al Frantei, fata de nivelul de infractionalitate din tara sa sunt legitime, insa a pune pe seama romanilor si bulgarilor fenomene pe care, pe buna dreptate, trezesc nemultumirea societatii franceze, reprezinta o capcana facila in care a cazut in mod nefericit si fostul presedinte al Frantei Francois Sarkozy, la randul sau un fost ministru de interne", explica Mircea Geoana.

Ministrul francez de Interne e extrem de rezervat in privinta aderarii Romaniei la Schengen

Potrivit acestuia, "Romania indeplineste toate criteriile de aderare la spatiul Schengen, iar acest lucru a fost recunoscut public in urma cu cateva zile de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso. Romania are obligatia de a-si apara cauza cu fermitate si energie pentru ca este o cauza corecta in care avem aliati cea mai mare parte a Statelor Membre UE, Comisia Europeana si Parlamentul European.

De aceea, reiterez necesitatea adoptarii rapide a unui Plan National de Actiune privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Comisia parlamentara pe care o prezidez lucreaza la un asemenea proiect si sper ca toti actorii cu responsabilitati institutionale si nu numai sa-l imbratiseze pentru a lucra impreuna la acest proiect national", se mai mentioneaza in comunicat.

Manuel Valls, ministrul francez de Interne, a declarat, joi, ca deschiderea spatiului Schengen pentru Romania si Bulgaria "nu este pe ordinea de zi". Acesta s-a declarat "mai mult decat rezervat" in legatura cu aceasta posibilitate.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com