Geoana, despre Zgonea: Nu exista in niciun stat glumite cu privire la simboluri

Marti, 05 Martie 2013, ora 21:12
2549 citiri
Geoana, despre Zgonea: Nu exista in niciun stat glumite cu privire la simboluri
Foto: Antena 3

Mircea Geoana a criticat afirmatiile lui Valeriu Zgonea, care a spus, marti, ca "sunt colegi de-ai mei care arboreaza steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu vad care e problema". Fostul ministru sustine ca in niciun stat nu se fac glumite cu privire la astfel de simboluri.

"Nu exista in niciun stat negocieri sau glumite cu privire la simboluri. (...) Nici macar gluma cu Real Madrid si Barcelona nu tine, chiar daca cineva incearca sa dedramatizeze situatia", a spus Geoana la Antena 3.

Fostul presedinte al Senatului a amintit momentul tensinat din timpul unui meci Real Madrid-Barcelona.

"La penultimul meci Barca Real in minutul 16 secunda 23 tot publicul catalan - pentru ca in 1623, dupa pace, Catalonia a fost alipita la Spania - tot stadionul a scos steagul Cataloniei independente", a mentionat Geoana.

El a precizat ca titlul "Parteneriatului Romano Ungar pentru Europa Secolul 21" a fost gasit de el ca ministru si a precizat cat de importante sunt exprimarile in politica.

"In meseria mea de politician, om public, fiecare cuvant conteaza. Fiecare cuvant are o semnificatie", a continuat Geoana, adaugand ca "imi e greu sa vad in tara mea denumiri de alt fel, dar trebuie sa ma gandesc si la sensibilitatile lor. Dar totul are o limita".

Zgonea, despre "colegul sau, Mihai Viteazul"

Valeriu Zgonea a fost criticat, marti, dupa ce spus ca domnitorul Mihai Viteazul este "colegul", declaratie facuta in timp ce discuta despre steagul secuiesc de mari dimensiuni arborat la Baraolt.

Intrebat daca il deranjeaza arborarea stegului, presedintele Camerei Deputatilor a spus: "Eu sunt din orasul lui Mihai Viteazul. Daca ei vor sa ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum cateva sute de ani sa cucereasca niste drepturi impotriva ungurilor, pe mine nu ma deranjeaza.

Eu nu privesc cu atata ura aceasta chestiune, sunt colegi de-ai mei care arboreaza steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu vad care e problema".

#Geoana criticat Zgonea Geoana Zgonea coleg , #stiri Mircea Geoana