Geoana ii cere lui Basescu sa nu promulge Legea Educatiei (Video)

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 15:24
1877 citiri
Geoana ii cere lui Basescu sa nu promulge Legea Educatiei (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca isi rezerva dreptul sa mai depuna o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii Educatiei, in cazul in care Traian Basescu va promulga legea. Geoana i-a cerut, de altfel, presedintelui, sa nu promulge Legea Educatiei.

"Decizia CCR trebuie sa fie comentata dupa ce vom vedea si motivarea, dar mie mi se pare cel putin bizar ca un principiu fundamental de drept sa fie incalcat. Vreau sa fac un apel extrem de serios catre presedintele Romaniei de a nu promulga Legea Educatiei. CCR s-a pronuntat, odata, ca angajarea raspunderii pe Legea Educatiei este neconstitutionala", a spus Geoana, dupa anuntul CCR potrivit caruia Legea Educatiei este constitutionala.

Presedintele Senatului a mai precizat ca va sesiza din nou Curtea, in cazul in care legea trece si de Presedintie. "Dupa ce aceasta lege va fi eventual promulgata, imi rezerv dreptul, ca presedinte al Senatului, sa sesizez din nou Curtea Constitutionala", a spus Geoana, care s-a declarat "curios" sa vada motivarea CCR asupra deciziei de marti.

"Cred ca suntem in Cartea Recordurilor in ce priveste stabilitatea si credibilitatea sistemului constitutional", a mai afirmat presedintele Senatului.

CCR: Legea Educatiei este constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, marti, ca Legea Educatiei, pe care Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, este constitutionala, dupa de judecatorii au respins sesizarile depuse de seful Senatului si de parlamentari ai PSD, PC si PNL.

Astfel, judecatorii CCR au decis, marti, sa respinga ca inadmisibila sesizarea formulata de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in timp ce sesizarea depusa de parlamentari ai PSD, PC si PNL a fost respinsa ca inadmisibila in ceea ce priveste criticile pe forma, iar critcile pe fond au fost respinse ca nefondate.

Legea Educatiei, pe care Executivul si-a asumat raspunderea, urmeaza sa mearga la promulgare.

#reactie Geoana Legea Educatiei, #Legea Educatiei decizie CCR , #stiri Mircea Geoana