Geoana: Mi se pare nefiresc ca PNL sa voteze politic asupra proiectului Rosia Montana

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 16:03
952 citiri
Geoana: Mi se pare nefiresc ca PNL sa voteze politic asupra proiectului Rosia Montana
Foto: RFI Romania

Senatorul Mircea Geoana se arata "foarte rezervat" in privinta proiectului Rosia Montana.

Social-democratul a afirmat, la RFI Romania, ca asteapta raportul comisiei parlamentare pe aceasta tema. Geoana deplange faptul ca liberalii au decis sa voteze "politic, de sus pana jos", dar precizeaza ca PNL nu trebuie condamnat. El crede insa ca decizia liberala este "contrapusa in mod artificial pozitiilor din PSD".

"Eu am fost de multi ani de zile si daca mai tineti minte si dezbaterea din campania prezidentiala de acum cativa ani de zile, cand acest subiect a fost ridicat la una dintre dezbateri sau la o dezbatere inclusiv cu actualul presedinte, eu sunt in continuare foarte rezervat cu privire la acest proiect. Dar astept argumente eventual suplimentare, pentru ca pana acum ne-am format o opinie mai degraba politica sau mediatica", a spus Geoana.

"Mie mi se pare foarte ciudat si as vrea sa aflu din partea acestei comisii si avem datoria cu totii sa aflam care a fost filmul evenimentelor in acesti aproape 15 ani, din 1999 pana acum, daca au existat sau nu au existat elemente de influentare a factorului politic din partea celor interesati, ce se intampla intr-adevar acolo, cate locuri de munca se creeaza pe bune", a afirmat senatorul PSD.

Pozitia PNL privind Rosia Montana este "nefireasca"

Lui Mircea Geoana i se pare "nefiresc ca pe un subiect atat de sensibil, care polarizeaza deja opinia publica romaneasca, un partid, in speta PNL, sa decida ca voteaza politic, de sus pana jos, se pare ca si in comisie, pentru ca parlamentarii liberali nu se deplaseaza impreuna cu colegii lor astazi in zona Rosiei Montane.

De ce s-a mai facut comisia, daca stim de la inceput cum votam? Eu am inteles ca aceasta comisie este facuta ca sa puna toate argumentele si toate elementele pe masa, ca un subiect documentat care urmeaza sa fie supus plenului si care ar trebui sa fie folosit intr-o analiza proprie de catre fiecare parlamentar. Este absolut firesc ca aceasta dezbatere sa nu aiba un contur predeterminat, pentru ca atunci ne prefacem ca facem o dezbatere in Parlament".

Citeste mai multe despre Geoana: Mi se pare nefiresc ca PNL sa voteze politic asupra proiectului Rosia Montana. De ce am mai facut comisia atunci? pe RFI Romania.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Geoana Rosia Montana, #Geoana comisie Rosia Montana , #stiri Mircea Geoana