Geoana: Nu am incalcat legea, nu am nimic de ascuns

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 14:13
4214 citiri
Geoana: Nu am incalcat legea, nu am nimic de ascuns

Asistam la o vendeta politica, sustine senatorul Mircea Geoana, in legatura cu sesizarea Agentiei Nationale de Integritate catre Parchet in cazul sau, adaugand ca nu a incalcat legea si nu are nimic de ascuns.

"Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele 'indicii temeinice' identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism", a declarat Mircea Geoana, conform unui comunicat al PSD remis Ziare.com.

Mircea Geoana considera ca rezultatele verficarilor ANI nu reprezinta decat "chestiuni artificiale legate de aspecte formale privind incheierea unor acte juridice" si crede ca, prin publicarea acestor informatii, se urmareste influentarea rezultatului alegerilor pentru sefia PSD.

"Consider ca asistam inca o data la o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania si, mai mult decat atat, la o incercare de a interveni si de a influenta rezultatul alegerilor din PSD", sustine Geoana.

Geoana sustine ca, in ceea ce priveste terenul cumparat de sotia sa, acesta a fost destinat dezvoltarii unui proiect imobiliar, insa pentru ca nu s-a obtinut un credit bancar pentru acest proiect, s-a renuntat si la tranzactie.

"Tranzactia imobiliara la care se face referire nu a produs si consecinte asupra cuantumului averii mele, fiind desfiintata printr-o rezolutiune conventionala iar partile fiind repuse in situatia anterioara", sustine Geoana.

Geoana sustine ca pretul platit pentru teren a fost restituit formal, tranzactia nefiind inregistrata la notariat pentru ca incheierea s-a produs in decembrie 2005, cand notariatele erau inchise.

"Fiind final de an, am semnat doar un act prin care am decis incetarea, restituindu-ni-se formal si suma avansata, insa am amanat rezolvarea formala, (notariala) a problemei pentru o data la care notariatele functionau", explica Geoana.

Geoana spune ca nu are venituri nedeclarate

Mircea Geoana sustine ca nu are venituri sau bunuri nedeclarate, conform legii, adaugand ca tranzactiile la care se refera ANI nu s-au finalizat, deci nu i-au modificat cuantumul averii.

In ceea ce priveste dividendele incasate de sotia sa de la firma Topcont Invest SRL, nedeclarate, Geoana sustine ca acestea au fost declarate, conform legii, in momentul incasarii lor.

"Conform Ghidului de completare a declaratiei de avere, emis de Agentie, veniturile din dividende se declara la momentul incasarii. Dividendele pentru 2007 au fost incasate in 2008 asa cum au fost declarate", se mai arata in sursa citata.

Mircea Geoana ofera explicatii si cu privire la apartamentul contractat cu CEFIN REAL ESTATE. "Contractul a fost reziliat prin acordul partilor, urmand ca avansul platit sa fie restituit. Motivul incetarii este legat de nerespectarea obligatiilor contractuale de catre constructor, in speta nepredarea la termen.

Practic aceasta constructie nu exista la acesta data. Asadar nu trebuia nimic declarat deoarece din punct de vedere legal nu am achizitionat acest apartament. Totul a fost doar o intentie", potrivit lui Geoana.

Senatorul adauga ca nu a fost informat de ANI cu privire la finalizarea cercetarilor in dosarul sau si sustine ca a colaborat cu Agentia, oferind toate datele necesare verificarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Mircea Geoana ANI, #Geoana nimic ascuns, #verificari ANI Geoana, #Geoana incalcat legea , #stiri Mircea Geoana